I aften skal vi have en anderledes burger! Nemlig en med røget laks og avocado, som leder tankerne hen på sushi. Vi holder os omkring de asiatiske smage og serverer vores herlige "sushi"-burger med sesamfritter, srirachadressing og limesyltet rødløg og agurk.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Koldrøget laks
(Indeholder: Fisk)
2 stk
Briocheboller
(Indeholder: Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)
1 stk
Avocado
1 stk
Lime
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
½ stk
Rødløg
500 g
Kartofler
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder)
1 stk
Agurk
½ g
Chiliflager
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til syltning
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Ketchup til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, halver lime.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland limesaft, sukker, salt og rødløg i en lille skål.
Skær agurk i tynde skiver.
Bland srirachamayonnaise, ketchup og chiliflager.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Del boller på midten.
Placer boller direkte på risten i ovnen, og bag i 3-4 min.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Vend sesamfrø med fritter lige inden servering.
Vend agurk i skålen med rødløg.
Smør boller med srirachadressing, og top med røget laks, avocado og syltede grøntsager.
Server med resterende syltede grøntsager og srirachadressing.