HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconShakshuka
topBanner
Shakshuka

Shakshuka

med salatost & koriander

Sigt mod spidsen af ​​Nordafrika med vores glødende Shakshuka, der tænder en flamme for tunesisk køkken i dit hjerte. I rettens øje hersker et stegt æg, der sammen med frisk koriander får dig til at se god mad fra et helt nyt perspektiv.

Tags:VegetariskUnder 650 kcal
Allergener:glutenmælkselleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Ketchup

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Koriander

1 g

Chiliflager

4 g

Stenovnsbagt baguette

(Indeholdergluten)

4 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

1 stk

Saha-Ras

2 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 stk

Rød peberfrugt

1 stk

Spidskommen, stødt

1 pakke

Rødløg

1 spsk

Gul peberfrugt

2 stk

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Smør*

½ dl

Æg*

Sukker*

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1402.0217 kJ
Kalorier (kcal)335.0912 kcal
Fedt12.915 g
Mættet fedt5.8 g
Kulhydrat36.0764 g
Sukker29.5 g
Protein13.6898 g
Salt4 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak rødløg og hvidløg fint. Skær peberfrugter i 1 cm tern. Hak koriander fint.

2

Opvarm en smule olivenolie* i en ovnsikker stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg, hvidløg og peberfrugt i 2-3 min. Tilsæt Saha-Ras, chiliflager og spidskommen, og steg i 3-4 min. Tilsæt hakkede tomater, ketchup, vand*, grøntsagsbouillon, halvdelen af koriander og en klat smør*, og lad simre i 5-6 min. Smag til med sukker*, salt* og peber*. TIP: Har du ikke en ovnsikker stegepande, kan du bruge en normal stegepande og et ildfast fad.

3

Lav en lille fordybning i tomatstuvningen med en ske. Slå æg* ud i fordybningen. Gør det samme med resterende æg*. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil æggehviden er hvid og æggeblommen er let stivnet.

4

Halver brød [1/2 stk, 2 pers.], og skær over på langs. Dryp med olivenolie*, og krydr med salt*. Bag i ovnen i 4-5 min.

5

Smuldr salatost ud over shakshukaen. Drys med resterende koriander.

6

Anret shakshuka på tallerkener. Server med brød.