Sigt mod spidsen af Nordafrika med vores glødende Shakshuka, der tænder en flamme for tunesisk køkken i dit hjerte. I rettens øje hersker et stegt æg, der sammen med frisk koriander får dig til at se god mad fra et helt nyt perspektiv.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Ketchup
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Koriander
1 g
Chiliflager
½ stk
Baguette
100 g
Græsk salatost
4 g
Saha-Ras
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Peberfrugt
2 g
Spidskommen, stødt
1 stk
Rødløg
1 stk
Peberfrugt
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
1 spsk
Smør
2 stk
Æg
¼ tsk
Sukker
½ dl
Vand
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak rødløg og hvidløg fint. Skær peberfrugter i 1 cm tern. Hak koriander fint.
Opvarm en smule olivenolie* i en ovnsikker stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg, hvidløg og peberfrugt i 2-3 min. Tilsæt Saha-Ras, chiliflager og spidskommen, og steg i 3-4 min. Tilsæt hakkede tomater, ketchup, vand*, grøntsagsbouillon, halvdelen af koriander og en klat smør*, og lad simre i 5-6 min. Smag til med sukker*, salt* og peber*. TIP: Har du ikke en ovnsikker stegepande, kan du bruge en normal stegepande og et ildfast fad.
Lav en lille fordybning i tomatstuvningen med en ske. Slå æg* ud i fordybningen. Gør det samme med resterende æg*. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil æggehviden er hvid og æggeblommen er let stivnet.
Halver brød [1/2 stk, 2 pers.], og skær over på langs. Dryp med olivenolie*, og krydr med salt*. Bag i ovnen i 4-5 min.
Smuldr salatost ud over shakshukaen. Drys med resterende koriander.
Anret shakshuka på tallerkener. Server med brød.