Skip to main content
Shakshuka

Shakshuka

med salatost & koriander

4.2
(304)

Sigt mod spidsen af ​​Nordafrika med vores glødende Shakshuka, der tænder en flamme for tunesisk køkken i dit hjerte. I rettens øje hersker et stegt æg, der sammen med frisk koriander får dig til at se god mad fra et helt nyt perspektiv.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Saha-Ras

25 g

Ketchup

1 pose

Koriander

100 g

Græsk salatost

1 pakke

Hakkede tomater

4 g

Spidskommen, stødt

4 g

Bouillon

1 stk

Peberfrugt

1 g

Chiliflager

1 stk

Rød peberfrugt

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Baguette

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør

2 stk

Æg

¼ tsk

Sukker

½ dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)223.9 kcal
Energi (kJ)937 kJ
Fedt11.8 g
Mættet fedt5.5 g
Kulhydrat16.6 g
Sukker12.3 g
Kostfibre5.1 g
Protein9.4 g
Kolesterol0.2 mg
Salt2.1 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Hak rødløg og hvidløg fint. Skær peberfrugter i 1 cm tern. Hak koriander fint.

Lav stuvning
2

Opvarm en smule olivenolie* i en ovnsikker stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg, hvidløg og peberfrugt i 2-3 min. Tilsæt Saha-Ras, chiliflager og spidskommen. Steg i 3-4 min. Tilsæt hakkede tomater, ketchup, vand*, grøntsagsbouillon, 1/2 koriander, og en klat smør*. Lad simre i 5-6 min. Smag til med sukker*, salt* og peber*. TIP: Har du ikke en ovnsikker stegepande, kan du bruge en normal stegepande og et ildfast fad.

Tilsæt æg
3

Lav en lille fordybning i tomatstuvningen med en ske. Slå æg* ud i fordybningen. Gør det samme med resterende æg*. Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil æggehviden er hvid og æggeblommen er let stivnet.

Varm brød
4

Halver brød [1/2 stk, 2 pers.]. Skær over på langs. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt*. Bag i ovnen i 4-5 min.

Tilsæt salatost
5

Smuldr salatost ud over shakshukaen. Drys med resterende koriander.

Server
6

Anret shakshuka på tallerkener. Server med brød.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image