topBanner
Shakshuka

Shakshuka

med salatost & koriander

Sigt mod spidsen af ​​Nordafrika med vores glødende Shakshuka, der tænder en flamme for tunesisk køkken i dit hjerte. I rettens øje hersker et stegt æg, der sammen med frisk koriander får dig til at se god mad fra et helt nyt perspektiv.

Tags:VegetariskUnder 600 kcal
Allergener:mælkægglutenselleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid40 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Koriander

25 g

Chiliflager

½ dl

Ketchup

100 g

Stenovnsbagt baguette

(Indeholdergluten)

4 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 stk

Saha-Ras

1 pakke

Rød peberfrugt

1 stk

Finthakkede tomater

1 stk

Gul peberfrugt

4 g

Rødløg

¼ tsk

Spidskommen, stødt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

15 g

Vand*

2 stk

Smør*

(Indeholdermælk)

½ stk

Æg*

(Indeholderæg)

Sukker*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2274 kJ
Kalorier (kcal)543 kcal
Fedt19 g
Mættet fedt10 g
Kulhydrat62 g
Sukker26 g
Protein25 g
Salt4 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft.

Hak rødløg og hvidløg fint.

Skær peberfrugter i 1 cm tern.

Hak koriander fint.

2

Opvarm en smule olivenolie* i en ovnsikker stegepande ved middelhøj varme.

Steg rødløg, hvidløg og peberfrugt i 2-3 min.

Tilsæt Saha-Ras, chiliflager og spidskommen. Steg i 3-4 min.

Tilsæt hakkede tomater, ketchup, vand*, grøntsagsbouillon, 1/2 koriander, og en klat smør*. Lad simre i 5-6 min. Smag til med sukker*, salt* og peber*.

TIP: Har du ikke en ovnsikker stegepande, kan du bruge en normal stegepande og et ildfast fad.

3

Lav en lille fordybning i tomatstuvningen med en ske. Slå æg* ud i fordybningen. Gør det samme med resterende æg*.

Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil æggehviden er hvid og æggeblommen er let stivnet.

4

Halver brød [1/2 stk, 2 pers.]. Skær over på langs. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt*.

Bag i ovnen i 4-5 min.

5

Smuldr salatost ud over shakshukaen.

Drys med resterende koriander.

6

Anret shakshuka på tallerkener.

Server med brød.