Sigt mod spidsen af Nordafrika med vores glødende Shakshuka, der tænder en flamme for tunesisk køkken i dit hjerte. I rettens øje hersker et stegt æg, der sammen med frisk koriander får dig til at se god mad fra et helt nyt perspektiv.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Saha-Ras
25 g
Ketchup
1 pose
Koriander
100 g
Græsk salatost
1 pakke
Hakkede tomater
4 g
Spidskommen, stødt
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Peberfrugt
1 g
Chiliflager
1 stk
Rød peberfrugt
1 stk
Rødløg
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Baguette
1 spsk
Smør
2 stk
Æg
¼ tsk
Sukker
½ dl
Vand
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Hak rødløg og hvidløg fint. Skær peberfrugter i 1 cm tern. Hak koriander fint.
Opvarm en smule olivenolie* i en ovnsikker stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg, hvidløg og peberfrugt i 2-3 min. Tilsæt Saha-Ras, chiliflager og spidskommen. Steg i 3-4 min. Tilsæt hakkede tomater, ketchup, vand*, grøntsagsbouillon, 1/2 koriander, og en klat smør*. Lad simre i 5-6 min. Smag til med sukker*, salt* og peber*. TIP: Har du ikke en ovnsikker stegepande, kan du bruge en normal stegepande og et ildfast fad.
Lav en lille fordybning i tomatstuvningen med en ske. Slå æg* ud i fordybningen. Gør det samme med resterende æg*. Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil æggehviden er hvid og æggeblommen er let stivnet.
Halver brød [1/2 stk, 2 pers.]. Skær over på langs. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt*. Bag i ovnen i 4-5 min.
Smuldr salatost ud over shakshukaen. Drys med resterende koriander.
Anret shakshuka på tallerkener. Server med brød.