HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconShakshuka
topBanner
Shakshuka

Shakshuka

med salatost & koriander

Sigt mod spidsen af ​​Nordafrika med vores glødende Shakshuka, der tænder en flamme for tunesisk køkken i dit hjerte. I rettens øje hersker et stegt æg, der sammen med frisk koriander får dig til at se god mad fra et helt nyt perspektiv.

Tags:VegetariskUnder 650 kcal
Allergener:mælkselleriglutenæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Saha-Ras

25 g

Ketchup

1 pakke

Koriander

4 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

4 g

Finthakkede tomater

1 g

Spidskommen, stødt

1 spsk

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

2 stk

Gul peberfrugt

¼ tsk

Chiliflager

½ dl

Rød peberfrugt

Rødløg

Hvidløgsfed

Stenovnsbagt baguette

(Indeholdergluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Smør*

(Indeholdermælk)

Æg*

(Indeholderæg)

Sukker*

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)936.9701 kJ
Kalorier (kcal)223.9413 kcal
Fedt11.791 g
Mættet fedt5.5 g
Kulhydrat16.6037 g
Sukker12.3 g
Protein9.4353 g
Salt2.1 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Hak rødløg og hvidløg fint. Skær peberfrugter i 1 cm tern. Hak koriander fint.

2

Opvarm en smule olivenolie* i en ovnsikker stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg, hvidløg og peberfrugt i 2-3 min. Tilsæt Saha-Ras, chiliflager og spidskommen. Steg i 3-4 min. Tilsæt hakkede tomater, ketchup, vand*, grøntsagsbouillon, 1/2 koriander, og en klat smør*. Lad simre i 5-6 min. Smag til med sukker*, salt* og peber*. TIP: Har du ikke en ovnsikker stegepande, kan du bruge en normal stegepande og et ildfast fad.

3

Lav en lille fordybning i tomatstuvningen med en ske. Slå æg* ud i fordybningen. Gør det samme med resterende æg*. Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil æggehviden er hvid og æggeblommen er let stivnet.

4

Halver brød [1/2 stk, 2 pers.]. Skær over på langs. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt*. Bag i ovnen i 4-5 min.

5

Smuldr salatost ud over shakshukaen. Drys med resterende koriander.

6

Anret shakshuka på tallerkener. Server med brød.