I aften laver vi kødboller med svine-/kalvekød, som vi dryser med sesamfrø, og steger gyldne. Vi serverer vores kødboller med karryudonnudler i en sauce med sojasauce, kokosmælk og chili, og en salat med pak choi, gulerod og limesyltet ingefær.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 tsk
Ingefær
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Lime
90 ml
Kokosmælk
1 stk
Pak choi
4 g
Curry-On
220 g
Udonnudler
(Indeholder: Gluten, Hvede)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 stk
Gulerod
40 g
Sød chilisauce
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder)
1 stk
Æg til kødboller
½ tsk
Salt til kødboller
¼ tsk
Salt til syltning
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Smør til stegning
½ spsk
Olie til salat
Bland hakket svine-/kalvekød, æg, rasp og salt i en stor skål.
Form fars til kødboller (4 pr. person), overfør til en tallerken, og drys med sesamfrø.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, riv ingefær (uskrællet) fint.
Halver lime.
Bland ingefær, limesaft, salt og sukker i en stor skål, og stil til side.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Hak pak choi groft.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits Curry-On i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt sojasauce, nudler, kokosmælk og sød chilisauce, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet og gennemvarmet.
Vend pak choi, gulerod, olivenolie og et nip salt i skålen med ingefær lige inden servering.
Anret nudler og salat i dybe tallerkener.
Top med kødboller.