Skip to main content
Sesampaneret kylling

Sesampaneret kylling

med karrykrydrede rodfrugter og granatæble

Kylling og rodfrugter kan laves på mange måder. Prøv denne spændende opskrift med mange forskellige smage. Vi sesampanerer kylling og ovnbager den til perfektion. Aftenens knoldselleri og pastinak er ovnbagte, krydrede med indiske krydderier og vendt med smør og abrikoschutney. Skønt tilbehør er yoghurt, granatæblefrø, koriander og syltet rødløg.

Tags:
Hvedefri
Under 650 kcal
Allergener:
Æg
Sennep
Mælk
Sesam
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

25 g

Abrikoschutney

½ stk

Granatæble

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder: Æg, Sennep)

½ stk

Løg

1 stk

Koriander

280 g

Kyllingebryst

30 g

spinat

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

4 g

Mild Mahal

20 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

1 stk

Knoldselleri

(Indeholder: Selleri)

2 stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til rodfrugter

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Smør til rodfrugter

Næringsindhold

Energi (kJ)2287 kJ
Kalorier (kcal)547 kcal
Fedt19.7 g
Mættet fedt8.2 g
Kulhydrat48.2 g
Sukker18.5 g
Protein42.8 g
Salt2.9 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skræl knoldselleri og pastinak, og skær i 3 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Ginger Ninja, Mild Mahal, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Sylt rødløg
2

Imens, skyl spinat.

Hak koriander groft.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Halver citrusfrugt.

Bland citrusfrugtsaft, sukker, vand og et nip salt i en lille skål. Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Hæld lage fra rødløg i en lille skål inden servering.

Paner kylling
3

Fordel sesamfrø på en tallerken.

Dup kylling tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Vend kylling i sesamfrø.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Bag kylling
4

Overfør kylling til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered granatæble
5

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.

Bland yoghurt og lage fra rødløg i en lille skål.

Vend smør og abrikoschutney med færdigbagte rodfrugter på bagepladen.

Skær kylling i tynde skiver.

Server
6

Fordel yoghurt i dybe tallerkener.

Top med spinat og rodfrugter.

Drys med granatæblefrø, koriander og syltet rødløg.

Top med kylling.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image