Kylling og rodfrugter kan laves på mange måder. Prøv denne spændende opskrift med mange forskellige smage. Vi sesampanerer kylling og ovnbager den til perfektion. Aftenens knoldselleri og pastinak er ovnbagte, krydrede med indiske krydderier og vendt med smør og abrikoschutney. Skønt tilbehør er yoghurt, granatæblefrø, koriander og syltet rødløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citrusfrugt
25 g
Abrikoschutney
½ stk
Granatæble
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder: Æg, Sennep)
½ stk
Løg
1 stk
Koriander
280 g
Kyllingebryst
30 g
spinat
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
4 g
Mild Mahal
20 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
1 stk
Knoldselleri
(Indeholder: Selleri)
2 stk
Pastinak
¼ tsk
Salt til rodfrugter
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Smør til rodfrugter
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skræl knoldselleri og pastinak, og skær i 3 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Ginger Ninja, Mild Mahal, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skyl spinat.
Hak koriander groft.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Halver citrusfrugt.
Bland citrusfrugtsaft, sukker, vand og et nip salt i en lille skål. Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Hæld lage fra rødløg i en lille skål inden servering.
Fordel sesamfrø på en tallerken.
Dup kylling tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Vend kylling i sesamfrø.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør kylling til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
Bland yoghurt og lage fra rødløg i en lille skål.
Vend smør og abrikoschutney med færdigbagte rodfrugter på bagepladen.
Skær kylling i tynde skiver.
Fordel yoghurt i dybe tallerkener.
Top med spinat og rodfrugter.
Drys med granatæblefrø, koriander og syltet rødløg.
Top med kylling.