
Aftenens middag er hurtig og enkel, men smagen er stor! Vi vender kylling i sesamfrø, og bager den sprød og gylden i ovnen, for til sidst at toppe den med sød chilisauce. Vi udnytter ovnen til også at bage gulerod og pak choi. Kylling og grøntsager serveres med forårsløgsris, asiatisk mayonnaise og citrusfrugtbåde. Så nemt kan det gøres!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
20 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
150 g
Jasminris
2 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
10 ml
Sesamolie
(Indeholder: Sesam)
40 g
Sød chilisauce
1 stk
Citrusfrugt
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder: Sesam, Soja, Hvede, Gluten)
1 stk
Pak choi
280 g
Kyllingebryst
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til kød

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Snit forårsløg fint.
Smelt smør i en gryde på middel varme.
Steg forårsløg i 1-2 min, eller indtil gylden og velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver.
Hak pak choi groft.
Fordel gulerod og pak choi på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.

Fordel sesamfrø på en tallerken.
Krydr kylling med salt, og vend i sesamfrø.
Placer kylling på en anden bageplade med bagepapir.
Bag kylling og grøntsager i ovnen i 17-19 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Imens, skær citrusfrugt i både.

Vend færdige grøntsager med sesamolie.
Skær kylling i tynde skiver.

Anret ris, kylling og grøntsager på tallerkener.
Top kylling med sød chilisauce.
Server med asiatisk mayonnaise og citrusfrugtbåde.