Sataykarry med peanutbutter, kokosmælk og lime er en populær og velsmagende asiatisk ret. Den vidunderlige karryret indeholder masser af lækre ingredienser som grønne linser, rødløg, peberfrugt, ingefær, og vores færdige krydderiblanding Ga-Laksa. Herligt tilbehør med masser af farve og smag er chili-stegt pak choi med cashewnødder!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Peanutbutter
(Indeholder Jordnødder)
150 g
Jasminris
½ stk
Ingefær
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Pak choi
1 stk
Peberfrugt
½ stk
Rødløg
1 stk
Lime, økologisk
20 g
Cashewnødder
½ stk
Rød chili
1 pakke
Grønne linser
4 g
Ga-Laksa
200 ml
Kokosmælk
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Forårsløg
20 g
Peanuts
¼ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
efter behov
Smør (trin 1)
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] og hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stor gryde på middel varme. Svits hvidløg og ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær pak choi i kvarte på langs. Hak cashewnødder groft. Halver peberfrugt, fjern kerner, og skær i tynde strimler. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde skiver. Hak peanuts groft. Skær lime i både. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg cashewnødder, pak choi og chili i 3-4 min. Overfør til en skål, og dæk med sølvpapir.
Skyl linser under koldt vand* i en si. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande. Steg peberfrugt, peanuts, rødløg, linser og Ga-Laksa i 2-3 min.
Tilsæt peanutbutter, kokosmælk og sojasauce til stegepanden, og lad simre i 5 min, eller indtil peanutbutteren er opløst. Tilsæt et stort skvæt limesaft, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret ris og sataykarry i dybe tallerkener. Top med pak choi.