Skip to main content
Saftig svine- og kalvekødsburger
Saftig svine- og kalvekødsburger

Saftig svine- og kalvekødsburger

med karamelliserede løg og bagte rodfrugter

4.0
(140)

Den vidunderlige svine- og kalvekødsburger burger med karamelliserede løg og ovnbagt pastinak er et spændende alternativ til den klassiske burger. Burgerne er bygget på bøffer, der har simret sammen med karamelliserede løg i en sauce med rødvin og bouillon, og serveres med rosmarinbagte gulerødder, pastinak og aioli. En nem og hurtig ret, som hele familien kommer til at elske!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Gluten
Mælk
Hvede
Sennep
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Pastinak

1 stk

Gulerod

1 stk

Løg

2 stk

Briocheboller

(Indeholder: Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)

250 g

Hakket svine-/kalvekød

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

2 g

Oksebouillon

30 g

Rødvinssauce

(Indeholder: Sulfitter)

½ stk

Rosmarin

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

1.5 spsk

Smør (trin 4)

1 spsk

Vand (trin 4)

½ tsk

Sukker (trin 4)

¼ spsk

Hvedemel (trin 5)

½ dl

Vand (trin 5)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)890 kcal
Energi (kJ)3725 kJ
Fedt47.7 g
Mættet fedt15 g
Kulhydrat79.5 g
Sukker25.5 g
Kostfibre8.4 g
Protein36.9 g
Salt4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.

Skær gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 1 cm både. Hak rosmarin [1/2 stk, 2P] fint. 

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med rosmarin og et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 16-18 min, eller indtil bløde. 

Del boller på midten, og varm på risten i ovnen i 3-4 min, eller indtil gennemvarme, når grøntsagerne har 4 min tilbage.

Bland fars
2

Bland hakket svine-/kalvekød, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Form fars til bøffer (1 pr. person).

TIP: Lav bøfferne en smule større i diameter end burgerbollerne (de trækker sig sammen ved stegning).

Steg bøffer
3

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil gennemstegt.

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Karamelliser løg
4

Skær løg i tynde skiver.

Smelt smør [1,5 spsk | 3 spsk] i samme stegepande på middel varme.

Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde.

Tilsæt vand [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt, og steg videre i 3-4 min, eller indtil karamelliseret.

Tilsæt bøffer
5

Drys løg med hvedemel [1/4 spsk | 1/2 spsk].

Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl], rødvinssauce [1/2 pakke, 2P] og oksebouillon [½ pakke, 2P], og rør rundt. 

Tilsæt bøffer, og vend med sauce.

Lad simre i 1 min, eller indtil bøfferne er gennemvarmet og saucen er let tyknet.

Server
6

Smør boller med en smule aioli.

Fyld med bøffer og løg.

Server med rodfrugter og resterende aioli.