Skip to main content
Saftig BBQ-kylling

Saftig BBQ-kylling

med majsris og ranchdressing

4.2
(51)

Aftenens skønne ret fører tankerne til en amerikansk diner. De vidunderligt saftige kyllingefileter smelter i munden, og får yderligere smag af den varme og velsmagende BBQ-glace. Server kylling med fluffy majsris med forårsløg og en cremet hjemmelavet ranchdressing.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Børnevenlig
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Æg
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 dåse

Majs

2 stk

Tomat

150 g

Jasminris

1 stk

Hvidløgsfed

60 g

BBQ-sauce

(Indeholder: Sulfitter, Sennep)

1 pose

Purløg

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

40 g

Aioli

(Indeholder: Sennep, Æg)

1 stk

Forårsløg

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold

Energi (kJ)3355 kJ
Kalorier (kcal)802 kcal
Fedt28.4 g
Mættet fedt7.7 g
Kulhydrat88.8 g
Sukker21.6 g
Kostfibre3.7 g
Protein45.9 g
Salt4.4 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium11 mg
Iron0.3 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Imens, hak tomat fint.

Hæld væde fra majs.

Snit forårsløg fint.

Hak purløg fint.

Bland fraiche, aioli, purløg, salt og peber i en lille skål, og stil til side.

Læg kylling mellem to bagepapir på et skærebræt, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt.

Steg majs
3

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg majs i 4-5 min, eller indtil let brunet, og overfør til en skål.

Steg kylling
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

Tilsæt BBQ-sauce, og vend med kylling. Tag panden af varmen.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland majsris
5

Imens, bland majs og forårsløg i gryden med hvidløgsris, og krydr med et nip salt og peber.

Server
6

Anret hvidløgsris, kylling og tomat på tallerkener.

Top med BBQ-sauce fra panden.

Server med ranchdressing.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image