Skip to main content
Rustikke plantefarsbøffer
Rustikke plantefarsbøffer

Rustikke plantefarsbøffer

med cremet svampesauce og saftig æblesalat

I aften frister vi med et sikkert kort, som hele familien vil elske. Pandestegte plantefarsbøffer får et ekstra tvist af, at der er ketchup i farsen. Svampesaucen bliver vidunderligt cremet af madlavningsfløde, og æblesalaten med selleri er frisk tilbehør. Og lad os ikke glemme de kogte kartofler, som vi vender med smør og frisk persille.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Havre
Soja
Hvede
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 g

Plantefars

(Indeholder: Gluten, Havre, Soja)

½ stk

Løg

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Soja, Hvede)

200 g

Champignon

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

400 g

Små kartofler

1 stk

Æble

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Ketchup til bøffer

¼ tsk

Salt til bøffer

2 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til sauce

1 spsk

Smør til kartofler

Næringsindhold

Energi (kJ)3442 kJ
Kalorier (kcal)823 kcal
Fedt55.3 g
Mættet fedt23.5 g
Kulhydrat56.3 g
Sukker20.2 g
Kostfibre13.6 g
Protein23.8 g
Salt4.2 g
Potassium428.8 mg
Calcium7.4 mg
Iron0.5 mg

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med salt og et nip peber, og stil til side med låg på.

Steg bøffer
2

Imens, riv løg groft.

Bland plantefars, løg, ketchup og salt i en stor skål.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Form fars til bøffer (2 pr. person) direkte i panden, tryk flade med en palet, og steg i 2-3 min, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken, og dæk med sølvpapir.

Steg svampe
3

Imens, hak svampe fint.

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.

Steg svampe i 3-4 min, eller indtil gyldne, og krydr med et nip salt.

Lav æblesalat
4

Imens, skær æble i tynde, halve skiver.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Hak persille groft.

Bland æble, gulerod, persille og et nip salt i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Lav svampesauce
5

Sænk varmen på stegepanden til lav.

Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce, salt og et stort nip peber, og lad simre i 1-2 min.

Vend kartofler med smør i gryden lige inden servering.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Server
6

Anret bøffer, kartofler og æblesalat på tallerkener.

Top med svampesauce.