Skip to main content
Rustikke plantefarsbøffer
Rustikke plantefarsbøffer

Rustikke plantefarsbøffer

med cremet svampesauce og saftig æblesalat

I aften frister vi med et sikkert kort, som hele familien vil elske. Pandestegte plantefarsbøffer får et ekstra tvist af, at der er ketchup i farsen. Svampesaucen bliver vidunderligt cremet af madlavningsfløde, og æblesalaten med selleri er frisk tilbehør. Og lad os ikke glemme de kogte kartofler, som vi vender med smør og frisk persille.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Havre
Soja
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 g

Plantefars

(Indeholder: Gluten, Havre, Soja)

½ stk

Løg

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Soja, Hvede)

200 g

Champignon

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

400 g

Små kartofler

1 stk

Æble

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Ketchup til bøffer

¼ tsk

Salt til bøffer

2 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til sauce

1 spsk

Smør til kartofler

Næringsindhold

Energi (kJ)3442 kJ
Kalorier (kcal)823 kcal
Fedt55.3 g
Mættet fedt33 g
Kulhydrat56.3 g
Sukker20.2 g
Kostfibre13.6 g
Protein23.8 g
Salt4.2 g
Potassium428.8 mg
Calcium7.4 mg
Iron0.5 mg

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med salt og et nip peber, og stil til side med låg på.

Steg bøffer
2

Imens, riv løg groft.

Bland plantefars, løg, æg, ketchup og salt i en stor skål.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Form fars til bøffer (2 pr. person) direkte i panden, tryk flade med en palet, og steg i 2-3 min, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken, og dæk med sølvpapir.

Steg svampe
3

Imens, hak svampe fint.

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.

Steg svampe i 3-4 min, eller indtil gyldne, og krydr med et nip salt.

Lav æblesalat
4

Imens, skær æble i tynde, halve skiver.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Hak persille groft.

Bland æble, gulerod, persille og et nip salt i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Lav svampesauce
5

Sænk varmen på stegepanden til lav.

Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce, salt og et stort nip peber, og lad simre i 1-2 min.

Vend kartofler med smør i gryden lige inden servering.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Server
6

Anret bøffer, kartofler og æblesalat på tallerkener.

Top med svampesauce.