HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRisotto Alla Calabrese
topBanner
Risotto alla Calabrese

Risotto alla Calabrese

med balsamicogrøntsager og frisk basilikum

Blev du også fanget af det spændende navn på denne opskrift? Vi lover, at resultatet ikke vil skuffe dig. Vi laver en fantastisk risotto, der får en vidunderlig smag, og smuk grøn farve af spinat, basilikum og calabresepesto. Spændende tilbehør er balsamicobagte grønne bønner og cherrytomater.

Tags:Under 650 kcalVegetarisk
Allergener:sellerisulfittermælkæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Grønne bønner

150 g

Risottoris

60 g

Calabresepesto

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

125 g

Cherrytomater

60 g

Spinat

12 ml

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

20 g

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

1 pose

Basilikum

1 dåse

Tomatpuré

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie* (trin 4)

1 spsk

Smør* (trin 1)

½ tsk

Sukker* (trin 4)

6 dl

Vand* (trin 2)

½ tsk

Salt* (trin 2)

¼ tsk

Salt* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)552.2825 kcal
Energi (kJ)2310.75 kJ
Fedt18.1712 g
Mættet fedt9.1 g
Kulhydrat79.4791 g
Sukker16 g
Protein13.89 g
Salt3.7 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak hvidløg og løg fint. Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let gennemsigtige. Tilsæt tomatpuré, og steg i yderligere 3-4 min.

2

Tilsæt vand* [6 dl | 12 dl], grøntsagsbouillon og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil væden er absorberet og risene er ‘al dente’. TIP: ‘Al dente’ betyder, at risene er kogte, men stadig har en smule bid.

3

Skær ender af grønne bønner. Halver cherrytomater. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

4

Fordel grønne bønner og cherrytomater på en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico, olivenolie* [½ spsk | 1 spsk], krydr med sukker* [½ tsk | 1 tsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15 min, når risottoen har 10 min tilbage.

5

Hak basilikum fint. Hak spinat groft. Tag panden med risotto af varmen. Tilsæt spinat, basilikum (gem lidt til anretning), calabresepesto og halvdelen af finrevet ost, og vend sammen. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen er for tør.

6

Anret risotto i dybe tallerkener. Top med grøntsager. Drys med resterende finrevet ost og basilikum.