Skip to main content

Rosa chiagrød med granatæble

2 portioner | med kokosmælk og mandler

Lækre og enkle opskrifter til hverdagens små øjeblikke. Hver opskrift indeholder nemme instruktioner med kun 4 trin og alle de ingredienser, du har brug for til 2 personer. Start din morgen med en luksuriøs og smuk chiagrød, som laves på ingen tid. Dagens chiagrød får smag og farve af granatæblekerner og toppes med ristede mandler. En god start på dagen!

Allergener:
Mælk
Nøtter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Chiafrø

(Kan indeholde spor af: Jordnødder, Sesam, Nøtter)

1 stk

Granatæble

150 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

25 g

Honning

40 g

Mandler

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Jordnødder, Sesam, Rug, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre)

Næringsindhold

Energi (kJ)1907 kJ
Kalorier (kcal)456 kcal
Fedt27.1 g
Mættet fedt6.7 g
Kulhydrat33.1 g
Sukker26.2 g
Kostfibre12.2 g
Protein12.8 g
Salt0.1 g
Potassium150 mg
Calcium15 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

1

Aftenen før:

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn kernerne med fingrene. Lad kernerne falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand i en si. 

Pres halvdelen af granatæble igennem en si, så at saften kan løbe ned i en lille skål. Gem resterende granatæble til næste dag. 

Bland chiafrø, granatæblesaft, honning, kokosmælk og et nip salt i en lille skål. Put låg på, og stil i køleskabet natten over.

TIP: Ved at fjerne kerner i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

2

Næste morgen: 

Tilsæt yoghurt [2 stk] til chiagrød, det giver en mere cremet tekstur.

3

Hak mandler fint.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. 

Rist mandler i 3-4 min, eller indtil gyldne.

4

Anret chiagrød  glas, og top med resterende granatæble og mandler.