Ærligt talt, denne opskrift er så meget mere end titlen siger! Denne fantastiske middag er proppet med lækre smage; søde kartoffelfritter, ovnbagte tomater, og linser stegt med hvidløg og skalotteløg blandet med en citrondressing, og med ét har du en velsmagende salat, der får tænderne til at løbe i vand. Top med lækker honningbagt salatost og rucola, og foran dig har du et rigtigt festmåltid at sætte tænderne i.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Sød kartoffel
12.5 g
Hvidløgsfed
2 spsk
Skalotteløg
Grønne linser
Citron
Cherrytomater
Græsk salatost
(Indeholdermælk)Honning
Rucola
Olivenolie*
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartoffel i 1 cm tykke både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Bag i ovnen i 25-30 min. Snit skalotteløg fint. Pres hvidløg. Skyl linser under koldt vand* i en si.
Skær citron i både. Bland en stor skvæt citronsaft, olivenolie* [2 spsk, 2 pers. | 4 spsk, 4 pers.], et nip salt* og peber* i en lille skål.
Skær cherrytomater i halve, når kartoflerne har 10 min tilbage. Skær salatost i 2 cm tykke skiver. Fordel cherrytomater og salatost på en anden bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 5 min.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg skalotteløg og hvidløg i 2-4 min. Tilsæt linser. Steg i 3-4 min. Krydr med salt* og peber*. Tag panden af varmen. Tilsæt citrondressing. Rør rundt.
Tag bagepladen med cherrytomater og salatost ud af ovnen. Tænd ovnens grillfunktion. Overfør cherrytomater til stegepanden. Rør rundt. Dryp salatost med honning
Anret linsesalat og kartoffelbåde på tallerkener. Top med salatost og rucola.