topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linsesalat

Linsesalat

med honningbagt salatost & søde kartofler

Ærligt talt, denne opskrift er så meget mere end titlen siger! Denne fantastiske middag er proppet med lækre smage; søde kartoffelfritter, ovnbagte tomater, og linser stegt med hvidløg og skalotteløg blandet med en citrondressing, og med ét har du en velsmagende salat, der får tænderne til at løbe i vand. Top med lækker honningbagt salatost og rucola, og foran dig har du et rigtigt festmåltid at sætte tænderne i.

Tags:
Vegetarisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Skalotteløg

1 pakke

Grønne linser

1 stk

Citron

250 g

Cherrytomater

75 g

Græsk salatost

12.5 g

Honning

70 g

Rucola

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)321 kcal
Energi (kJ)1343 kJ
Fedt15.77 g
Mættet fedt2.4 g
Kulhydrat25.05 g
Sukker5.6 g
Protein15.61 g
Salt0.8 g

Fremgangsmåde

Bag kartoffelbåde
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartoffel i 1 cm tykke både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Bag i ovnen i 25-30 min. Snit skalotteløg fint. Pres hvidløg. Skyl linser under koldt vand* i en si.

Lav citrondressing
2

Skær citron i både. Bland en stor skvæt citronsaft, olivenolie* [2 spsk, 2 pers. | 4 spsk, 4 pers.], et nip salt* og peber* i en lille skål.

Bag ost & tomater
3

Skær cherrytomater i halve, når kartoflerne har 10 min tilbage. Skær salatost i 2 cm tykke skiver. Fordel cherrytomater og salatost på en anden bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 5 min.

Steg løg
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg skalotteløg og hvidløg i 2-4 min. Tilsæt linser. Steg i 3-4 min. Krydr med salt* og peber*. Tag panden af varmen. Tilsæt citrondressing. Rør rundt.

Tilsæt honning
5

Tag bagepladen med cherrytomater og salatost ud af ovnen. Tænd ovnens grillfunktion. Overfør cherrytomater til stegepanden. Rør rundt. Dryp salatost med honning

Server
6

Anret linsesalat og kartoffelbåde på tallerkener. Top med salatost og rucola.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image