topBanner
Kikærtesalat

Kikærtesalat

med bagte cherrytomater quinoa & persille

Ovnbagte kikærter og cherrytomater får kærlig behandling af smagfuld krydderiblanding, som lægger bunden sammen med mættende quinoa. Pikante radiser, friske cherrytomater og crunchy græskarkerner tilføjer en ekstra dimension, mens den velafbalancerede citrondressing og salatost er prikken over i’et. Kort sagt, en varm, fyldig salat, der gør hverdagen lidt sjovere.

Tags:Vegetarisk
Allergener:sellerimælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Quinoa

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 pakke

Kikærter

250 g

Cherrytomater

8 g

Central American Style

20 g

Græskarkerner

1 stk

Citron

½ pose

Radiser

1 pose

Bredbladet persille

½ pakke

Honning

1 pose

Blandet salat

75 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3257 kJ
Kalorier (kcal)779 kcal
Fedt21 g
Mættet fedt8 g
Kulhydrat99 g
Sukker22 g
Protein34 g
Salt4 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Bring vand, grøntsagsbouillon og quinoa i kog i en gryde. Sænk til middel varme. Lad simre i 15 min. Si vand fra. Hæld quinoa tilbage i gryden.

2

Dræn kikærter i et dørslag. Skær tomater i halve.

3

Fordel kikærter og 1/2 cherrytomater på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie. Drys med. Central American Style (stærk!). Krydr med salt og peber. Vend det hele sammen. Bag i ovnen i 15-20 min. Fordel græskarkerner på samme bageplade, når der er 5 min tilbage.

4

Riv citronskal. Skær citron i både. Snit radisser fint. Hak persilleblade groft.

5

Bland citronskal, en skvæt citronsaft, honning [½ pakke, 2 pers.], en smule oliveolie, et nip salt og peber i en skål. Tilsæt salat, friske cherrytomater, radiser, quinoa og ½ persille.

6

Anret quinoasalat i dybe tallerkener. Top med ovnbagte cherrytomater, kikærter og græskarkerner. Drys med salatost og resterende persille. Server med citronbåde.