Her byder vi på en nyfortolkning af svensk pølseret, der er kendt for at være en børnevenlig klassiker, og her tager vi smagerne til et nyt niveau for en ekstraordinær kulinarisk oplevelse. I denne opskrift smager vi flødesauce til med en krydderiblanding i centralamerikansk stil, kød bouillon, spinat og worcestershire sauce, og lader kartoffel- og pastinakpuréen få farve og smag af friske purløg. Resultatet er både indbydende og lækkert, et rigtigt hit!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Panamad
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
500 g
Kartofler
2 stk
Hvidløgsfed
200 g
Kålpølse
4 g
Oksebouillon
1 pose
Purløg
1 stk
Pastinak
½ dåse
Tomatpuré
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
1 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja, Gluten, Byg, Sennep)
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
efter behov
Smør (trin 1)
2 spsk
Mælk (trin 1)
efter behov
Smør (trin 3)
Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Hak purløg fint. Skræl kartofler og pastinak, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil møre, og hæld vand fra. Tilsæt en stor klat smør*, mælk* [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt*, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Vend halvdelen af purløg i gryden.
Skær løg i tynde, halve skiver. Skær gulerod (uskrællet) i små tern. Skær pølse i tynde skiver. Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg pølse, gulerod og løg i 5-6 min, eller indtil løgene er bløde og har taget farve.
Tilsæt hvidløg, halvt fp tomatpuré, Panamad, Worcestershire sauce og okseboullion, og rør rundt. Tilsæt madlavningsfløde, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt spinat [½ pose, 2P], og rør rundt indtil den er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*.
Anret pastinakmos og pølseret i dybe tallerkener. Top med resterende purløg.