Skip to main content
Gyldenstegt kylling og perlebygsalat
Gyldenstegt kylling og perlebygsalat

Gyldenstegt kylling og perlebygsalat

med bagte peberfrugter og purløgsdressing

I aften skal vi lave en skøn perlebygsalat, som blandes med bagt rødløg og peberfrugt. Salaten smagssættes med rucola, persille, citronsaft og olivenolie, og passer perfekt til den stegte paprikakylling og den aromatiske fraichedressing med purløg og hvidløg. Nem, hurtig og frisk aftensmad når det er allerbedst!

Tags:
Comfort Food
Sund
Proteinrig
Allergener:
Byg
Gluten
Mælk
Selleri
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Perlebyg

(Indeholder: Byg, Gluten Kan indeholde spor af: Hvede, Gluten, Rug)

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Citron

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Purløg

4 g

Hello Sunrise

(Indeholder: Selleri, Sennep)

1 stk

Peberfrugt

½ stk

Hvidløgsfed

60 g

Blandet salat

1 stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

10 dl

Vand til perlebyg

1 tsk

Salt til perlebyg

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til kød

½ tsk

Salt til salat

2 spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)2796 kJ
Kalorier (kcal)668 kcal
Fedt22.5 g
Mættet fedt5.8 g
Kulhydrat66.2 g
Sukker8.1 g
Kostfibre11.3 g
Protein44.5 g
Salt5.7 g
Potassium57.6 mg
Calcium18.9 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Kog perlebyg
1

Forvarm ovnen til 220°C/20°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Tilsæt perlebyg, og sænk til middellav varme. Kog i 20-25 min, eller indtil 'al dente'. 

Hæld væde fra.

TIP: ‘Al dente’ betyder, at perlebyg er kogt, men stadig har en smule bid.

Bag grøntsager
2

Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern.

Skær rødløg i 2 cm både.

Fordel peberfrugt og rødløg på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Bag kylling
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt, Hello Sunrise og et nip peber i 2 min på hver side, eller indtil brunet. 

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav purløgsdressing
4

Hak persille (for sig), purløg og hvidløg fint.

Bland fraiche, hvidløg, purløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Lav perlebygsalat
5

Skyl rucola.

Halver citron.

Bland perlebyg, rødløg, peberfrugt, persille, salt, olivenolie, rucola og et stort skvæt citronsaft i en stor skål lige inden servering.

Skær kylling i tynde skiver.

Server
6

Anret kylling og perlebygsalat på tallerkener.

Top kylling med purløgsdressing.