
Pastasalat
med basilikum & avocadodressing
Denne fyldige pastasalat indeholder smukke pastasommerfugle, og bagte cherrytomater og rødløg. Salaten blandes med en lækker basilikum- og avocadodressing med ricotta og revet hård ost. Den smukke, farverige salat får ekstra smag og farve ved at toppes med sprøde slikærter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Peberfrugt
20 g
Finrevet ost
1 pakke
Farfalle
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
1 stk
Avocado
1 pose
Basilikum
125 g
Cherrytomater
50 g
Ricotta
(Indeholder Mælk)
1 stk
Rødløg
1 stk
Citron
75 g
Sukkerærter
1 stk
Hvidløgsfed
Ikke inkluderet i din måltidskasse
2 spsk
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skær rødløg i 1 cm både, og halver cherrytomater. Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min eller indtil møre.
Tilsæt pasta til det kogende vand*, og kog i 12-13 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og skyl pasta under koldt vand*. Kom pasta tilbage i gryden, og vend med en smule olivenolie*.
Del slikærter [1/2 pose, 2P] på langs. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver eller i 2 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint. Hak basilikum fint. Skær citron i både.
Mos avocado med en gaffel i en skål. Tilsæt ricotta [1/2 pakke, 2P], citronsaft [2 spsk | 4 spsk], hvidløg, en smule olivenolie*, vand* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*, og pisk til en dressing. Tilsæt basilikum (gem lidt til anretning) og revet ost, og rør godt rundt.
Vend pasta og bagte grøntsager i skålen med avocadodressing. Smag til med salt*, peber* og citronsaft.
Anret pastasalat i dybe tallerkener. Top med slikærter og resterende basilikum.