Paprikakrydret svinemørbradgryde
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paprikakrydret svinemørbradgryde

Paprikakrydret svinemørbradgryde

med langkornede ris og frisk kruspersille

I dag laver vi en vidunderlig svinemørbradgryde med peberfrugt, tomat, løg, chili og gulerod. Gryden bliver cremet af fløde, og får en skøn smag af vores færdiglavede krydderiblanding som vi kalder Jorden rundt. Vi serverer gryden med luftige ris og pynter med kruspersille.

Tags:
Hvedefri
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Sennep
Selleri
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder Æg, Sennep)

250 g

Svinemørbrad

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Løg

½ dåse

Tomatpuré

1 stk

Tomat

½ g

Chiliflager

1 pose

Kruspersille

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Gulerod

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

150 g

Langkornede hvide ris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3082 kJ
Kalorier (kcal)737 kcal
Fedt27.1 g
Mættet fedt11.5 g
Kulhydrat81.9 g
Sukker17.5 g
Protein37.7 g
Salt4.4 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Skær peberfrugt i ½ cm strimler.

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.

Hak løg fint.

Skær svinemørbrad i 2 cm skiver på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt og peber. 

Steg kød
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svinemørbrad i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken.

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og Jorden Rundt i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt peberfrugt og gulerod, og steg videre i 5-6 min, eller indtil bløde. 

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt. 

Steg grøntsager
4

Imens, skær tomat i små tern, og hak persille fint.

Tilsæt madlavningsfløde, grøntsagsbouillon, tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og tomat til stegepanden, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk. 

Tilsæt kød
5

Tilsæt svinemørbrad og et nip chiliflager, og rør rundt i 30 sek, eller indtil gennemvarmet.

Krydr med et nip salt og et stort nip peber. 

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris på tallerkener.

Top med svinemørbradgryde.

Drys med persille.