I dag laver vi en vidunderlig svinemørbradgryde med peberfrugt, tomat, løg, chili og gulerod. Gryden bliver cremet af fløde, og får en skøn smag af vores færdiglavede krydderiblanding som vi kalder Jorden rundt. Vi serverer gryden med luftige ris og pynter med kruspersille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder Æg, Sennep)
250 g
Svinemørbrad
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Løg
½ dåse
Tomatpuré
1 stk
Tomat
½ g
Chiliflager
1 pose
Kruspersille
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
150 g
Langkornede hvide ris
2.5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær peberfrugt i ½ cm strimler.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.
Hak løg fint.
Skær svinemørbrad i 2 cm skiver på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt og peber.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinemørbrad i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og Jorden Rundt i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt peberfrugt og gulerod, og steg videre i 5-6 min, eller indtil bløde.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Imens, skær tomat i små tern, og hak persille fint.
Tilsæt madlavningsfløde, grøntsagsbouillon, tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og tomat til stegepanden, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Tilsæt svinemørbrad og et nip chiliflager, og rør rundt i 30 sek, eller indtil gennemvarmet.
Krydr med et nip salt og et stort nip peber.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris på tallerkener.
Top med svinemørbradgryde.
Drys med persille.