
Hvordan lyder hjemmelavede fiskepinde og hjemmelavede pommes frites til aftensmad? Her er en simpel opskrift, der vil guide dig trin for trin, så du lykkes galant med disse favoritter. Server med en forfriskende salat af anis smagende fennikel, appelsin og kålblanding, samt sennep aioli. Det her smager altså virkelig godt, hvis vi selv må sige det!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
30 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
500 g
Kartofler
½ pose
Kørvel
250 g
Sej
½ stk
Fennikel
1 stk
Appelsin
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
150 g
Kålblanding, skåret
4 g
Hvide Løjer & Urter
12 g
Sennep
(Indeholder: Sennep)
1 stk
Æg

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

Skær appelsin i tern. Snit fennikel [½ stk, 2 pers.] fint. Hak kørvel [½ pose, 2 pers.] fint. Dup fisk tør med køkkenrulle. Skær i 2 cm tykke strimler.

Bland panko og Hvide Løjer & Urter med et nip salt* og peber* i en dyb tallerken. Pisk æg* i en anden dyb tallerken. Vend fisk i æg* og derefter i pankoblanding. Stil til side på en tallerken.

Hæld olie* i en stegepande, så hele bunden er dækket. Varm olien op ved middelhøj varme. Friter fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og sprød.

Bland appelsin, snittet salat, fennikel og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål. Bland aioli, sennep [1 tsk, 2 pers. | 2 tsk, 4 pers.] og kørvel i en lille skål.

Anret fisk, fritter og fennikelsalat på tallerkener. Server med sennepsaioli.