Pandestegte ingefærkødboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegte ingefærkødboller

Pandestegte ingefærkødboller

med hvidløgsris og asiatisk woksauce

I aften går den kulinariske rejse til Asien, og vi frister med karakteristiske ingredienser, i spændende kombinationer. Vi laver kødboller med ingefær i farsen, og vender dem derefter i asiatisk woksauce sammen med stegt peberfrugt. Vi serverer vores ingefærkødboller med velduftende hvidløgsris med gulerod og stegt pak choi.

Tags:
Mælkefri
Allergener:
Gluten
Hvede
Sulfitter
Sesam
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

225 g

Hakket oksekød

12.5 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Pak choi

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Gulerod

75 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

150 g

Langkornede hvide ris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3432 kJ
Kalorier (kcal)820 kcal
Fedt35.8 g
Mættet fedt10.8 g
Kulhydrat88.9 g
Sukker19.1 g
Protein34 g
Salt6.1 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Lav hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Bland fars
2

Riv ingefær (uskrællet) fint.

Bland hakket oksekød, rasp [½ pose, 2P], æg [1 stk | 2 stk], ingefær [2 tsk | 4 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål. 

Steg kødboller
3

Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en tallerken.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte, og overfør til en tallerken. 

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
4

Imens, halver pak choi. 

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Steg grøntsager
5

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg pak choi med salt og peber i 2 min på hver side, og overfør til en tallerken.

Steg peberfrugt i 2-3 min, eller indtil møre. Tilsæt asiatisk woksauce og et skvæt vand, og rør rundt i 30 sek, eller indtil gennemvarmet.

Tilsæt kødboller, vend sammen. 

Vend gulerod i gryden med færdigkogt ris.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.

Top med pak choi, peberfrugt og kødboller.

Dryp med asiatisk woksauce.