HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPandestegt Steak Og Rødvinssauce
topBanner
Pandestegt steak og rødvinssauce

Pandestegt steak og rødvinssauce

med prosciuttosvøbte bønner og kartoffelmos

Premium

Frem med det fineste porcelæn, i aften byder vi nemlig på en luksus ret, perfekt til en festlig lørdag aften. Hovedrollen er selvfølgelig supermør, perfekt stegt striploin steak. Er i trætte af bønner i bacon-svøb? Så prøver vi noget nyt og svøber bønnerne med prosciutto i stedet for. Kartoffelmosen ligner måske almindeligt kartoffelmos - men den indeholder også pastinak, hvilket giver en helt ny dimension til mosen. Til sidst topper vi med rødvinssauce med skalotteløg og timian. Lad festen starte!

Tags:HvedefriProteinrig
Allergener:sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Angus Striploin

60 g

Rødvinssauce

(Indeholdersulfitter)

1 stk

Pastinak

500 g

Kartofler

1 stk

Skalotteløg

1 pose

Timian

300 g

Grønne bønner

25 g

Prosciutto

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Mælk (trin 2)

3 spsk

Vand (trin 5)

efter behov

Smør (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)767 kcal
Energi (kJ)3209 kJ
Fedt35.74 g
Mættet fedt12.4 g
Kulhydrat69.24 g
Sukker14.1 g
Protein47.48 g
Salt2.6 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt. Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Skyl bønner under koldt vand i en si. Halver prosciutto [1/2 pakke, 2P] på midten, rul en skive rundt om 6-8 bønner, og placer på en bageplade med bagepapir. Fortsæt med resterende bønner, og dryp med en smule olivenolie. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil er møre.

2

Skræl kartofler og pastinak, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [2 spsk | 4 spsk], en stor klat smør og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side med låg for at holde på varmen.

3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middel varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile. TIP: Steg i yderligere 1-2 min hvis du vil have bøfferne mere stegt.

4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middel varme. Hak skalotteløg fint. Steg skalotteløg og timian [2 stilke | 4 stilke] i 2-3 min, eller indtil bløde.

5

Tilsæt rødvinssauce, vand [3 spsk | 5 spsk] og et stort nip peber, og rør rundt indtil gennemvarmet. Tilsæt kødsaft fra bøfferne, og smag til med salt og peber. Fjern timian fra panden. Skær bøffer i tynde skiver.

6

Anret pastinakmos, bøffer og bønner på tallerkener. Øs rødvinssauce over. Top med frisk timian.