Pandestegt steak og rødvinssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt steak og rødvinssauce

Pandestegt steak og rødvinssauce

med prosciuttosvøbte bønner og kartoffelmos

Frem med det fineste porcelæn, i aften byder vi nemlig på en luksus ret, perfekt til en festlig lørdag aften. Hovedrollen er selvfølgelig supermør, perfekt stegt striploin steak. Er i trætte af bønner i bacon-svøb? Så prøver vi noget nyt og svøber bønnerne med prosciutto i stedet for. Kartoffelmosen ligner måske almindeligt kartoffelmos - men den indeholder også pastinak, hvilket giver en helt ny dimension til mosen. Til sidst topper vi med rødvinssauce med skalotteløg og timian. Lad festen starte!

Tags:
Hvedefri
Proteinrig
Allergener:
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Pastinak

500 g

Kartofler

1 stk

Skalotteløg

1 pose

Timian

300 g

Grønne bønner

25 g

Prosciutto

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Mælk (trin 2)

3 spsk

Vand (trin 5)

efter behov

Smør (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)767 kcal
Energi (kJ)3209 kJ
Fedt35.74 g
Mættet fedt12.4 g
Kulhydrat69.24 g
Sukker14.1 g
Protein47.48 g
Salt2.6 g

Fremgangsmåde

Bag bønner
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt. Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Skyl bønner under koldt vand i en si. Halver prosciutto [1/2 pakke, 2P] på midten, rul en skive rundt om 6-8 bønner, og placer på en bageplade med bagepapir. Fortsæt med resterende bønner, og dryp med en smule olivenolie. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil er møre.

Lav kartoffelmos
2

Skræl kartofler og pastinak, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [2 spsk | 4 spsk], en stor klat smør og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side med låg for at holde på varmen.

Steg bøffer
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middel varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile. TIP: Steg i yderligere 1-2 min hvis du vil have bøfferne mere stegt.

Steg løg
4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middel varme. Hak skalotteløg fint. Steg skalotteløg og timian [2 stilke | 4 stilke] i 2-3 min, eller indtil bløde.

Lav sauce
5

Tilsæt rødvinssauce, vand [3 spsk | 5 spsk] og et stort nip peber, og rør rundt indtil gennemvarmet. Tilsæt kødsaft fra bøfferne, og smag til med salt og peber. Fjern timian fra panden. Skær bøffer i tynde skiver.

Server
6

Anret pastinakmos, bøffer og bønner på tallerkener. Øs rødvinssauce over. Top med frisk timian.