Skip to main content
Pandestegt steak og cremet ostesauce
Pandestegt steak og cremet ostesauce

Pandestegt steak og cremet ostesauce

med syrlig æblesalat og rosmarin- og hasselnødsbagt græskar

4.6
(23)

Alle har brug for en smule luksus, og hvad kan være mere luksuriøst end rigtig lækkert kød med fantastisk tilbehør. I aften holder vi fest med striploin steak med en cremet flødesauce af ost og hvidløg. Som tilbehør laver vi salvie- og hasselnødstegt græskar og rucolasalat med æble. Glem ikke pæn bordopdækning og lækre drikkevarer.

Allergener:
Mælk
Æg
Nøtter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

300 g

Angus Striploin

½ stk

Butternutsquash

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rosmarin

20 g

Hasselnødder

(Indeholder: Nøtter)

40 g

Rucola

1 stk

Æble

4 g

Oksebouillon

20 g

Valnødder

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør (trin 5)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)763.8 kcal
Energi (kJ)3195.8 kJ
Fedt54.5 g
Mættet fedt22.1 g
Kulhydrat25.8 g
Sukker11.8 g
Kostfibre4.1 g
Protein42.4 g
Salt1.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag græskar
1

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skræl butternutsquash [1/2 stk, 2P], og skær i 1/2 cm tynde skiver. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne og sprøde.

Forbered grøntsager
2

Skyl rucola under koldt vand* i et dørslag. Hak rosmarin [1/2 stilk I 1 stilk] fint. Hak valnødder og hasselnødder groft. Skær æble i tynde skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Bland æble, rucola, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål.

Tilsæt rosmarin og nødder
3

Bland rosmarin og en smule olivenolie* i en lille skål. Top butternutsquash med rosmarin og hasselnødder, når de har 10 min tilbage af bagetiden.

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav ostesauce
5

Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i samme stegepande på middel varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt madlavningsfløde, finrevet ost og oksebouillon, og rør rundt. Skru ned til lav varme, og lad simre i 2 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt kødsaft fra tallerkenen med bøffer, og smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret butternutsquash, bøffer, og rucolasalat på tallerkener. Øs ostesauce over. Top med valnødder.