
Alle har brug for en smule luksus, og hvad kan være mere luksuriøst end rigtig lækkert kød med fantastisk tilbehør. I aften holder vi fest med striploin steak med en cremet flødesauce af ost og hvidløg. Som tilbehør laver vi salvie- og hasselnødstegt græskar og rucolasalat med æble. Glem ikke pæn bordopdækning og lækre drikkevarer.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
300 g
Angus Striploin
½ stk
Butternutsquash
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rosmarin
20 g
Hasselnødder
(Indeholder: Nøtter)
40 g
Rucola
1 stk
Æble
4 g
Oksebouillon
20 g
Valnødder
efter behov
Smør (trin 5)

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skræl butternutsquash [1/2 stk, 2P], og skær i 1/2 cm tynde skiver. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne og sprøde.

Skyl rucola under koldt vand* i et dørslag. Hak rosmarin [1/2 stilk I 1 stilk] fint. Hak valnødder og hasselnødder groft. Skær æble i tynde skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Bland æble, rucola, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål.

Bland rosmarin og en smule olivenolie* i en lille skål. Top butternutsquash med rosmarin og hasselnødder, når de har 10 min tilbage af bagetiden.

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i samme stegepande på middel varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt madlavningsfløde, finrevet ost og oksebouillon, og rør rundt. Skru ned til lav varme, og lad simre i 2 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt kødsaft fra tallerkenen med bøffer, og smag til med salt* og peber*.

Anret butternutsquash, bøffer, og rucolasalat på tallerkener. Øs ostesauce over. Top med valnødder.