Pandestegt sej
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt sej

Pandestegt sej

med cremet purløgssauce og knuste kartofler

Denne uges fiskeret byder på masser af dejlige ingredienser. Vi laver en vidunderlig cremet purløgssauce med fløde, purløg og bouillon. Sejen får lov til at simre i den skønne sauce, indtil den har en perfekt konsistens. Hvidløgsstegte grønne bønner og zucchini og citronmoste kartofler passer perfekt til den fyldige purløgssauce.

Tags:
Under 650 kcal
Hvedefri
Proteinrig
Allergener:
Mælk
Fisk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

75 g

Grønne bønner

1 pose

Purløg

½ stk

Zucchini

½ stk

Citron

1 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

250 g

Sej

(Indeholder Fisk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 spsk

Mælk (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2078 kJ
Kalorier (kcal)497 kcal
Fedt17.8 g
Mættet fedt9.2 g
Kulhydrat54.7 g
Sukker9.9 g
Protein30.4 g
Salt3.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.

Kog kartofler i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos. 

Forbered grøntsager
2

Imens, skær ender af grønne bønner [1/2 pose, 2P].

Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 2 cm tern.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak purløg fint.

Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg grønne bønner og zucchini i 4-5 min, eller indtil møre.

Tilsæt hvidløg, et skvæt citronsaft, salt og peber, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende. Overfør til en skål, og dæk til med låg.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver grøntsagerne hurtigere færdige.

Bland purløgssauce
4

Imens, bland madlavningsfløde, purløg og grøntsagsbouillon i en lille skål.

Steg fisk
5

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og peber.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Steg fisk i 2-3 min. Vend forsigtigt, tilsæt purløgssauce, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. Smag til med salt og peber.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret kartoffelmos, fisk og grøntsager på tallerkener.

Top fisk med purløgssauce.

Server med resterende citronbåde.