Velkommen til middelhavsfest! Er I blevet trætte af traditionelle måder at servere kylling, så har vi fundet en vidunderlig variant! Når kyllingen steges med krydderier inspireret af middelhavet, så er det nemt at drømme sig væk til varme lande. Plejer I at servere kartofler til kyllingen? Ikke i aften! I stedet for rører vi den smukkeste tabouleh sammen, bestående af bulgur med bid, agurk og rødløg. En mild og cremet purløgsdressing som tilbehør vil blive elsket af store og små!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
125 g
Cherrytomater
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Agurk
280 g
Kyllingebryst
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Rødløg
½ stk
Citron
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middel varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [4 dl | 8 dl], og bring i kog. Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt kylling og Middelhavsdrøm, og steg i 5-6 min på hver side, eller indtil gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Hak agurk og rødløg [1/2 stk, 2P] fint. Halver cherrytomater. Hak persille fint. Riv citronskal fint, og skær citron i både.
Bland bulgur, rødløg, cherrytomater, agurk, persille, citronskal og et stort skvæt citronsaft i en skål. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt en smule olivenolie til taboulehen.
Snit purløg fint. Bland yoghurt, aioli og purløg i en lille skål, og smag til med salt* og peber*.
Anret tabouleh og kylling på tallerkener. Server med purløgsdressing.