Skip to main content
Pandestegt andebryst og kørveldressing

Pandestegt andebryst og kørveldressing

med hasselback kartofler og fennikel-appelsinsalat

I aften skal vi have en elegant middag lidt ud over det sædvanlige. Vi laver hasselback kartofler, og mens de bages sprøde og gyldne i ovnen, steger vi vores sous vide andebryst til perfektion og laver en spændende salat med fennikelbånd og appelsin. Vi serverer vores luksusmiddag med en kørvel-crème fraichedressing.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

340 g

Andebryst, sous vide

1 stk

Appelsin

½ stk

Fennikel

500 g

Kartofler

1 stk

Kørvel

60 g

Blandet salat

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Salt til kød

Næringsindhold

Energi (kJ)3509 kJ
Kalorier (kcal)839 kcal
Fedt50.6 g
Mættet fedt23.2 g
Kulhydrat60.1 g
Sukker14 g
Kostfibre7.8 g
Protein38.6 g
Salt2.9 g
Potassium1150 mg

Fremgangsmåde

Lav hasselback kartofler
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Tag andebryst ud af køleskabet.

Placer et par kartofler mellem skafterne af to grydeskeer på et skærebræt, og skær tynde snit (men ikke helt igennem). Fortsæt med resterende kartofler.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil gyldne og møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

kørveldressing
2

Imens, hak kørvel fint.

Bland kørvel, crème fraiche og et nip salt og peber i en lille skål.

Forbered fennikel og appelsin
3

Skyl blandet salat.

Skær skalotteløg i tynde skiver.

Halver fennikel. Skræl til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær halvdelen i 1 cm skiver.

Bland fennikel, appelsinskiver, appelsinsaft fra resterende appelsin og salt i en mellemstor skål.

Steg andebryst
4

Rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, dup tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Placer andebryst med fedtsiden nedad i en stegepande på høj varme, og steg i 3 min, eller indtil gylden.

Sænk til middel varme, vend andebryst og steg videre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

Lav salat
5

Skær andebryst i tynde skiver lige inden servering.

Vend blandet salat og skalotteløg i skålen med fennikel og appelsin.

Server
6

Anret kartofler, salat og andebryst på tallerkener.

Server med kørveldressing.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image