HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnstegt Svinemørbrad
topBanner
Ovnstegt svinemørbrad

Ovnstegt svinemørbrad

med spinat-kartoffelmos og grøntsags-caponata

Mør svinemørbrad får fantastisk smag, når den først krydres med hvidløg, derefter bliver brunet, og til sidst bliver ovnstegt til perfektion. Fantastiske tilbehør er en dejlig grøn spinat-kartoffelmos og en farverig grøntsags-caponata med peberfrugt, selleri, løg, kalamataoliven, balsamico og oregano.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:SelleriSulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Hvidløgsfed

60 g

Spinat

(Kan indeholdeSelleri)

250 g

Svinemørbrad

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Tomat

1 stk

Bladselleri

(IndeholderSelleri)

1 stk

Løg

40 g

Kalamataoliven

1 pose

Oregano

12 ml

Balsamico

(IndeholderSulfitter)

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 tsk

Sukker (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1.5 dl

Vand (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)582 kcal
Energi (kJ)2436 kJ
Fedt21.13 g
Mættet fedt4.7 g
Kulhydrat61.82 g
Sukker18 g
Protein35.74 g
Salt4.4 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog. Skyl spinat, og hak groft. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller en gaffel. Tilsæt spinat, og vend sammen. Tilsæt eventuelt en klat smør.

2

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme. Krydr svinemørbrad med et nip salt og halvdelen af Hvide Løjer & Urter, og steg i 2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

3

Skær peberfrugt i 1 cm tern. Skær tomat og bladselleri i 1 cm tern. Hak løg fint. Hak oliven groft. Hak oregano groft.

 

4

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. Steg peberfrugt, bladselleri og løg i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt tomat, oliven, balsamico, resterende Hvide Løjer & Urter, oregano (gem lidt til anretning), vand [1,5 dl | 3 dl], sukker [1 tsk | 2 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og rør rundt. Sænk til middel varme, og lad simre indtil let tyknet.

 

5

Skær svinemørbrad i tynde skiver.

6

Anret svinemørbrad og spinat-kartoffelmos på tallerkener. Top med grøntsags-caponata. Drys med resterende oregano.