Mør svinemørbrad får fantastisk smag, når den først krydres med hvidløg, derefter bliver brunet, og til sidst bliver ovnstegt til perfektion. Fantastiske tilbehør er en dejlig grøn spinat-kartoffelmos og en farverig grøntsags-caponata med peberfrugt, selleri, løg, kalamataoliven, balsamico og oregano.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
250 g
Svinemørbrad
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Tomat
1 stk
Bladselleri
(Indeholder Selleri)
1 stk
Løg
40 g
Kalamataoliven
1 pose
Oregano
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
500 g
Kartofler
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 tsk
Sukker (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1.5 dl
Vand (trin 4)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog. Skyl spinat, og hak groft. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller en gaffel. Tilsæt spinat, og vend sammen. Tilsæt eventuelt en klat smør.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme. Krydr svinemørbrad med et nip salt og halvdelen af Hvide Løjer & Urter, og steg i 2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Skær peberfrugt i 1 cm tern. Skær tomat og bladselleri i 1 cm tern. Hak løg fint. Hak oliven groft. Hak oregano groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. Steg peberfrugt, bladselleri og løg i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt tomat, oliven, balsamico, resterende Hvide Løjer & Urter, oregano (gem lidt til anretning), vand [1,5 dl | 3 dl], sukker [1 tsk | 2 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og rør rundt. Sænk til middel varme, og lad simre indtil let tyknet.
Skær svinemørbrad i tynde skiver.
Anret svinemørbrad og spinat-kartoffelmos på tallerkener. Top med grøntsags-caponata. Drys med resterende oregano.