topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegt svinemørbrad

Ovnstegt svinemørbrad

med spinat-kartoffelmos og grøntsags-caponata

Mør svinemørbrad får fantastisk smag, når den først krydres med hvidløg, derefter bliver brunet, og til sidst bliver ovnstegt til perfektion. Fantastiske tilbehør er en dejlig grøn spinat-kartoffelmos og en farverig grøntsags-caponata med peberfrugt, selleri, løg, kalamataoliven, balsamico og oregano.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Selleri
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

250 g

Svinemørbrad

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Tomat

1 stk

Bladselleri

(Indeholder Selleri)

1 stk

Løg

40 g

Kalamataoliven

1 pose

Oregano

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 tsk

Sukker (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1.5 dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)582 kcal
Energi (kJ)2436 kJ
Fedt21.13 g
Mættet fedt4.7 g
Kulhydrat61.82 g
Sukker18 g
Protein35.74 g
Salt4.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav spinat-kartoffelmos
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog. Skyl spinat, og hak groft. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller en gaffel. Tilsæt spinat, og vend sammen. Tilsæt eventuelt en klat smør.

Ovnsteg svinemørbrad
2

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme. Krydr svinemørbrad med et nip salt og halvdelen af Hvide Løjer & Urter, og steg i 2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Forbered råvarer
3

Skær peberfrugt i 1 cm tern. Skær tomat og bladselleri i 1 cm tern. Hak løg fint. Hak oliven groft. Hak oregano groft.

 

Lav grøntsags-caponata
4

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. Steg peberfrugt, bladselleri og løg i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt tomat, oliven, balsamico, resterende Hvide Løjer & Urter, oregano (gem lidt til anretning), vand [1,5 dl | 3 dl], sukker [1 tsk | 2 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og rør rundt. Sænk til middel varme, og lad simre indtil let tyknet.

 

Forbered kød
5

Skær svinemørbrad i tynde skiver.

Server
6

Anret svinemørbrad og spinat-kartoffelmos på tallerkener. Top med grøntsags-caponata. Drys med resterende oregano.