Skip to main content
Ovnbagte kyllingelår

Ovnbagte kyllingelår

med tomatsauce og pestogrøntsager

3.9
(285)

Imponer familien med en kulinarisk rejse til Italien. I aften får vi nemlig bagte, italienske kyllingelår, krydret med vores krydderiblanding Ay Cajun-ba! Kyllingen bliver bagt med cherrytomater, som forvandles til en lækker tomatsauce. Vi bager også kartofler, zucchini og rødløg, som vi derefter blander med pesto, citron og ost!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Sulfitter
Mælk
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
10 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

660 g

Kyllingelår

4 g

Kyllingebouillon

½ stk

Zucchini

125 g

Cherrytomater

1 stk

Tomat

500 g

Kartofler

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rosmarin

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

½ stk

Citron, økologisk

30 g

Grøn pesto

(Indeholder: Sulfitter, Mælk)

1 stk

Løg

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Vand (trin 1)

efter behov

Smør (trin 2)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)369 kcal
Energi (kJ)1544 kJ
Fedt10.6 g
Mættet fedt2.8 g
Kulhydrat55 g
Sukker11.3 g
Kostfibre7.5 g
Protein12.2 g
Salt1.6 g

Redskaber

Bageplade
Rivejern
Ildfast fad

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Riv citronskal, og skær citron i tynde skiver. Halver cherrytomater. Pluk rosmarinblade [1/2 stilk | 1 stilk]. Hak tomat groft. Skræl hvidløg. Bland kyllingebouillon og vand* [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.

Bag kylling og grøntsager
2

Vend kyllingelår med Ay Cajun-ba, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål. Fordel cherrytomater, tomat, hvidløg, citronskiver og rosmarin i et ildfast fad. Hæld kyllingebouillon ud over, og top med nogle klatter smør*. Placer kyllingelår ovenpå. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med salt* og peber*. Bag i ovnen i 30-35 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bag kartofler og zucchini
3

Skær kartofler (uskrællet) og zucchini [1/2 stk, 2P] i 2 cm tern. Skær rødløg i 2 cm både. Fordel kartofler, zucchini og rødløg på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

Lav pestoblanding
4

Hak persille fint. Bland persille, citronskal, pesto [1/2 pakke, 2P], revet ost, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål. 

Tilsæt pestoblanding
5

Tag bagepladen med færdigbagte grøntsager ud af ovnen. Vend grøntsager med pestoblanding. TIP: Det gør ikke noget, hvis zucchinien er meget blød - det gør retten cremet!

Server
6

Anret grøntsager i dybe tallerkener. Top med kyllingelår og tomatsauce.