topBanner
Ovnbagte kyllingelår

Ovnbagte kyllingelår

med tomatsauce og pestogrøntsager

Imponer familien med en kulinarisk rejse til Italien. I aften får vi nemlig bagte, italienske kyllingelår, krydret med vores krydderiblanding Ay Cajun-ba! Kyllingen bliver bagt med cherrytomater, som forvandles til en lækker tomatsauce. Vi bager også kartofler, zucchini og rødløg, som vi derefter blander med pesto, citron og ost!

Tags:Børnevenlig
Allergener:sulfittermælkæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

660 g

Kyllingelår

4 g

Kyllingebouillon

110 g

Zucchini

125 g

Cherrytomater

1 stk

Tomat

500 g

Kartofler

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rosmarin

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholdersulfitter)

20 g

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

½ stk

Citron, økologisk

30 g

Grøn pesto

(Indeholdersulfitter, mælk)

1 stk

Rødløg

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Vand* (trin 1)

Smør* (trin 2) efter behov

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2580 kJ
Kalorier (kcal)617 kcal
Fedt21 g
Mættet fedt5 g
Kulhydrat55 g
Sukker11 g
Protein51 g
Salt2 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Ildfast fad
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Riv citronskal, og skær citron i tynde skiver. Halver cherrytomater. Pluk rosmarinblade [1/2 stilk | 1 stilk]. Hak tomat groft. Skræl hvidløg. Bland kyllingebouillon og vand* [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.

2

Vend kyllingelår med Ay Cajun-ba, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål. Fordel cherrytomater, tomat, hvidløg, citronskiver og rosmarin i et ildfast fad. Hæld kyllingebouillon ud over, og top med nogle klatter smør*. Placer kyllingelår ovenpå. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med salt* og peber*. Bag i ovnen i 30-35 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

3

Skær kartofler (uskrællet) og zucchini [1/2 stk, 2P] i 2 cm tern. Skær rødløg i 2 cm både. Fordel kartofler, zucchini og rødløg på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

4

Hak persille fint. Bland persille, citronskal, pesto [1/2 pakke, 2P], revet ost, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål.

5

Tag bagepladen med færdigbagte grøntsager ud af ovnen. Vend grøntsager med pestoblanding. TIP: Det gør ikke noget, hvis zucchinien er meget blød - det gør retten cremet!

6

Anret grøntsager i dybe tallerkener. Top med kyllingelår og tomatsauce.