topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt sødkartoffel

Ovnbagt sødkartoffel

med friske sukkerærter og sesammayonnaise

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Kartofler eller ris? I aften skal du ikke vælge, for vi frister med både ovnbagte søde kartofler og cremet hvidløgsris. Skønt tilbehør er en frisk agurkesalat med forårsløg og sojasauce, sukkerærter med lime, frisk avocado og sort sesammayonnaise.

Tags:
Vegetarisk
Klimavenlig
Allergener:
Sesam
Gluten
Soja
Hvede
Sennep
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sød kartoffel

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

150 g

Jasminris

1 stk

Agurk

½ pose

Sukkerærter

1 stk

Avocado

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rød chili

g

Vegansk sesammayonnaise

(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ stk

Lime

2 stk

Forårsløg

50 g

Sort sesammayonnaise

(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

½ spsk

Smør (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3306 kJ
Kalorier (kcal)790 kcal
Fedt30.1 g
Mættet fedt6.2 g
Kulhydrat105.2 g
Sukker10.5 g
Protein15.9 g
Salt2.8 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered søde kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern. 

Bag søde kartofler
2

Fordel kartofler på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir.

Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

Kog ris
3

Imens, pres eller hak hvidløg fint. 

Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme. 

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
4

Skær agurk i 1 cm skiver.

Snit sukkerærter [1/2 pose, 2P] på langs. 

Snit forårsløg fint.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Lav agurkesalat
5

Bland agurk, forårsløg og sojasauce [½ pakke, 2P] i en lille skål.

Bland sukkerærter, et skvæt limesaft og et nip salt og peber i en anden lille skål.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med agurkesalat, resterende sojasauce, sukkerærter, avocado og søde kartofler.

Drys med chili og sesamfrø.

Server med sesammayonnaise.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image