Tag hele familien med i køkkenet, i aften skal vi nemlig lave en masse godt. Vi bruner kylling, og lader den derefter ovnstege. Den får selskab i ovnen af sprøde kartoffelbåde, knoldselleri og spidskål. Vi serverer kylling med en fantastisk sennepssauce med fløde og kyllingebouillon, og spidskålen topper vi med en spændende gremolata med hvidløg, persille og citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Spidskål
1 stk
Citron
12 g
Grov sennep
4 g
Kyllingebouillon
150 ml
Madlavningsfløde
500 g
Kartofler
½ stk
Hvidløgsfed
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Bredbladet persille
1 stk
Knoldselleri
½ tsk
Salt til kartofler
2 spsk
Olie til gremolata
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Vand til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.
Skær knoldselleri i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil bløde.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Halver citron.
Hak persille fint.
Bland hvidløg, persille, et skvæt citronsaft, olivenolie og et nip salt og peber i en skål
Skær spidskål i kvarte.
Fordel på en anden bageplade med bagepapir.
Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.
Bag i ovnen i 15 min, eller indtil møre.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt og et nip peber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til bagepladen med spidskål, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande på middel varme, når kyllingen har 5 min tilbage.
Tilsæt madlavningsfløde, sennep, kyllingebouillon og vand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Anret kylling, rodfrugter og spidskål på tallerkener.
Top spidskål med gremolata og kylling med sauce.