Skip to main content
Ovnbagt kylling og gremolatakål
Ovnbagt kylling og gremolatakål

Ovnbagt kylling og gremolatakål

med ovnbagte rodfrugter og sennepssauce

Tag hele familien med i køkkenet, i aften skal vi nemlig lave en masse godt. Vi bruner kylling, og lader den derefter ovnstege. Den får selskab i ovnen af sprøde kartoffelbåde, knoldselleri og spidskål. Vi serverer kylling med en fantastisk sennepssauce med fløde og kyllingebouillon, og spidskålen topper vi med en spændende gremolata med hvidløg, persille og citron.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Sennep
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Spidskål

1 stk

Citron

12 g

Grov sennep

(Indeholder: Sennep)

4 g

Kyllingebouillon

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

500 g

Kartofler

½ stk

Hvidløgsfed

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Knoldselleri

(Indeholder: Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til rodfrugter

2 spsk

Olie til gremolata

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Vand til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3623 kJ
Kalorier (kcal)866 kcal
Fedt48.9 g
Mættet fedt20.7 g
Kulhydrat61.8 g
Sukker14.3 g
Kostfibre10.6 g
Protein45.6 g
Salt4.1 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1372 mg
Calcium24.4 mg
Iron0.7 mg

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Skær knoldselleri i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil bløde.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Lav gremolata
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Halver citron.

Hak persille fint.

Bland hvidløg, persille, et skvæt citronsaft, olivenolie og et nip salt og peber i en skål

Bag spidskål
3

Skær spidskål i kvarte.

Fordel på en anden bageplade med bagepapir.

Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.

Bag i ovnen i 15 min, eller indtil møre.

Bag kylling
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt og et nip peber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til bagepladen med spidskål, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande på middel varme, når kyllingen har 5 min tilbage.

Tilsæt madlavningsfløde, sennep, kyllingebouillon og vand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Server
6

Anret kylling, rodfrugter og spidskål på tallerkener.

Top spidskål med gremolata og kylling med sauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image