Forkæl familien med et orientalsk måltid i form af denne udsøgte kylling. Vi steger kylling med vores egen krydderiblanding som vi kalder Ginger Ninja, og vender den derefter i en skøn sauce med sojasauce, sød chilisauce og hvidløg. Vi serverer vores vidunderlige kylling med ingefærris og en syrlig coleslaw med gulerod, asiatisk mayonnaise og lime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ingefær
1 stk
Gulerod
½ stk
Lime
280 g
Kyllingebryst
150 g
Kålblanding, skåret
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
40 g
Sød chilisauce
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
150 g
Jasminris
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Hvedemel (trin 4)
2 spsk
Vand (trin 4)
½ dl
Vand (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits ingefær [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med Ginger Ninja og et nip salt i 3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland et skvæt limesaft, asiatisk mayonnaise, og et nip salt og peber i en stor skål.
Vend gulerod og kålblanding i skålen.
Pisk hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] og vand [2 spsk | 3 spsk] sammen til en jævning i en lille skål.
Opvarm samme stegepande på middel varme.
Tilsæt hvidløg, sojasauce, sød chilisauce, vand [½ dl | 1 dl] og et nip salt til stegepanden, og rør godt.
Tilsæt jævning under omrøring, og lad simre i 3-4 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt kylling, og vend sammen.
Anret ingefærris, coleslaw og kylling på tallerkener.
Top kylling med sauce.