
Oreganokylling
med ovnbagte rodfrugter & BBQ-sauce
Mør oreganokylling har hovedrollen i denne opskrift. Kyllingen marineres i oregano og svitses derefter gylden, inden den bages færdig i ovnen sammen med kartofler, peberfrugt og rødløg. Server med en super god BBQ-sauce og top med persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
4 g
Kyllingebouillon
300 g
Rodfrugtsmix
125 g
Cherrytomater
300 g
Kartofler
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
280 g
Kyllingebryst
1 g
Oregano, tørret
1 pose
Kruspersille
1 stk
Rødløg
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 dl
Vand
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet), gulerod (uskrællet), pastinak (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 30-35 min. TIP: Brug to bageplader, hvis der ikke er plads nok.
Skær rødløg i både. Halver cherrytomater. Hak persille groft.
Fordel rødløg og cherrytomater på bagepladen med rodfrugter, når de har 25 min tilbage i ovnen. Vend kylling med oregano og en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Steg kylling i 2-3 min på hver side. Overfør til bagepladen med rodfrugter og grøntsager, og bag med i de resterende 15-20 min. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Tilsæt bouillon, BBQ-sauce og vand* [1 dl | 2 dl] til stegepanden, når der er 5 min tilbage, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre i 6-7 min. Krydr med et nip salt* og peber*.
Anret grøntsager, rodfrugter og kylling på tallerkener. Øs BBQ-sauce over. Top med persille.