HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOreganokylling
topBanner
Oreganokylling

Oreganokylling

med ovnbagte rodfrugter & BBQ-sauce

Mør oreganokylling har hovedrollen i denne opskrift. Kyllingen marineres i oregano og svitses derefter gylden, inden den bages færdig i ovnen sammen med kartofler, peberfrugt og rødløg. Server med en super god BBQ-sauce og top med persille.

Tags:BørnevenligUnder 650 kcal
Allergener:sennepsulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Kyllingebouillon

300 g

Rodfrugtsmix

125 g

Cherrytomater

300 g

Kartofler

60 g

BBQ-sauce

(Indeholdersennep, sulfitter)

280 g

Kyllingebrystfilet

1 g

Oregano

1 pose

Kruspersille

1 stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 dl

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1816.6093 kJ
Kalorier (kcal)434.18 kcal
Fedt2.8832 g
Mættet fedt0.8 g
Kulhydrat58.174 g
Sukker21.1 g
Protein40.2743 g
Salt2 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet), gulerod (uskrællet), pastinak (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 30-35 min. TIP: Brug to bageplader, hvis der ikke er plads nok.

2

Skær rødløg i både. Halver cherrytomater. Hak persille groft.

3

Fordel rødløg og cherrytomater på bagepladen med rodfrugter, når de har 25 min tilbage i ovnen. Vend kylling med oregano og en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*. 

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Steg kylling i 2-3 min på hver side. Overfør til bagepladen med rodfrugter og grøntsager, og bag med i de resterende 15-20 min. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Tilsæt bouillon, BBQ-sauce og vand* [1 dl | 2 dl] til stegepanden, når der er 5 min tilbage, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre i 6-7 min. Krydr med et nip salt* og peber*.

6

Anret grøntsager, rodfrugter og kylling på tallerkener. Øs BBQ-sauce over. Top med persille.