Slip din indre italienske kok løs med vores Oksekødslasagne med to slags ost. Denne klassiske lasagne med basilikumduftende rucolasalat er en hyldest til Italiens enkle, men smagfulde madlavning - perfekt når du vil have noget forførende lækkert og ekstra ostet, som hele familien vil elske.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
390 g
Hakkede tomater
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Gulerod
1 stk
Løg
200 g
Mornaysauce
(Indeholder: Mælk)
200 g
Friske Lasagneplader
(Indeholder: Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
4 g
Bouillon
40 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
20 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nøtter, Byg, Havre)
40 g
Rucola
1 stk
Citrusfrugt
125 g
Mozzarella
(Indeholder: Mælk)
225 g
Hakket oksekød
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til sauce
1 dl
Vand til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
¼ tsk
Salt til kød
½ dl
Mælk til sauce
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg oksekød med salt i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Hak skalotteløg, gulerod og hvidløg fint.
Tilsæt skalotteløg og gulerod til stegepanden, og steg i 2-4 min, eller indtil let bløde.
Tilsæt hvidløg, Hvide Løjer & Urter og bouillon, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater, vand, sukker, salt og et nip peber.
Sænk til middel varme, og lad simre i 5-10 min.
Bland mornaysauce og mælk i en lille skål.
Fordel kødsauce i et ildfast fad. Top med lasagneplader. Fordel mornaysauce ovenpå, og top med lasagneplader. Fortsæt med resterende kødsauce, lasagneplader og mornaysauce.
Hæld væde fra mozzarella.
Drys med finrevet ost, riv stykker af mozzarella hen over, dæk til med sølvpapir, og bag i ovnen i 25-35 min.
Fjern sølvpapiret, når der er 10 min tilbage, og bag i resterende tid, eller indtil osten er gylden.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Overfør til en stor skål.
Skyl rucola.
Halver citrusfrugt.
Bland rucola, et skvæt citrusfrugtsaft, olivenolie og salt i skålen med pinjekerner.
Server lasagne direkte på spisebordet med salat.