Nordisk falafel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nordisk falafel

Nordisk falafel

med hummus & radicchiosalat

Har du aldrig prøvet at lave falafel? Du skal ikke være bekymret, vi har forberedt dem, så du behøver kun tænke på at stege dem. Så du kan bruge lidt ekstra tid på den velsmagende radicchiosalat, der får bid af radise, agurk & æble og smuk farve af mynte og dild. Vi serverer falafel og salat med hvidløgsfladbrød, og så topper vi med en gylden hummusdressing.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Fladbrød

37.5 g

Radiser

1 stk

Agurk

1 stk

Æble

1 pose

Mynte

90 g

Radicchio

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ pose

Dild

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Falafel

12.5 g

Honning

1 stk

Citron

50 g

Hummus

(Indeholder Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)329 kcal
Energi (kJ)1378 kJ
Fedt26.18 g
Mættet fedt5.5 g
Kulhydrat18.04 g
Sukker14.8 g
Protein4.57 g
Salt1 g

Fremgangsmåde

Forbered frugt og grønt
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær radiser [1/2 pose, 2P] i 1 cm tern. Hak radicchio [1/2 stk, 2P] groft. Skær æble i 1 cm tern. Skær agurk i tynde, halve skiver. Skær citron i både. Hak dild og mynte groft. Pres eller hak hvidløg fint.

Lav radicchiosalat
2

Bland olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], honning [1/2 pakke, 2P], citronsaft [1 spsk | 2 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber* i en stor skål. Tilsæt radicchio, radiser, agurk, æble og halvdelen af mynte og dild, og rør godt rundt.

Steg falafel
3

Opvarm en smule olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min, og overfør til en lille skål. Skær falafel over på midten. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg falafel på hver side i 2-3 min, eller indtil sprøde og gennemvarme.

4

Pak fladbrød ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 2-3 min. Pensl med hvidløgsolie, krydr med et nip salt*, og skær i små trekanter.

Lav hummusdressing
5

Bland hummus, yoghurt og et nip salt* og peber* i en lille skål.

Server
6

Anret salat og falafel i skåle. Dryp med hummusdressing. Top med resterende dild og mynte. Server med hvidløgsbrød.