HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNordisk Falafel
topBanner
Nordisk falafel

Nordisk falafel

med hummus & radicchiosalat

Har du aldrig prøvet at lave falafel? Du skal ikke være bekymret, vi har forberedt dem, så du behøver kun tænke på at stege dem. Så du kan bruge lidt ekstra tid på den velsmagende radicchiosalat, der får bid af radise, agurk & æble og smuk farve af mynte og dild. Vi serverer falafel og salat med hvidløgsfladbrød, og så topper vi med en gylden hummusdressing.

Tags:HurtigVegetarisk
Allergener:mælksesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

37.5 g

Fladbrød

1 stk

Radiser

1 stk

Agurk

1 pose

Æble

75 g

Mynte

½ pose

Radicchio

1 stk

Yoghurt

(Indeholdermælk)

12.5 g

Dild

50 g

Hvidløgsfed

1 spsk

Falafel

(Indeholdersesam)

¼ tsk

Honning

1 spsk

Citron

Hummus

(Indeholdersesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Olivenolie* (trin 2)

Salt* (trin 2)

Olivenolie* (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)329.4675 kcal
Energi (kJ)1378.4919 kJ
Fedt26.176 g
Mættet fedt5.5 g
Kulhydrat18.0436 g
Sukker14.8 g
Protein4.5705 g
Salt1 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær radiser [1/2 pose, 2P] i 1 cm tern. Hak radicchio [1/2 stk, 2P] groft. Skær æble i 1 cm tern. Skær agurk i tynde, halve skiver. Skær citron i både. Hak dild og mynte groft. Pres eller hak hvidløg fint.

2

Bland olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], honning [1/2 pakke, 2P], citronsaft [1 spsk | 2 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber* i en stor skål. Tilsæt radicchio, radiser, agurk, æble og halvdelen af mynte og dild, og rør godt rundt.

3

Opvarm en smule olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min, og overfør til en lille skål. Skær falafel over på midten. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg falafel på hver side i 2-3 min, eller indtil sprøde og gennemvarme.

4

Pak fladbrød ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 2-3 min. Pensl med hvidløgsolie, krydr med et nip salt*, og skær i små trekanter.

5

Bland hummus, yoghurt og et nip salt* og peber* i en lille skål.

6

Anret salat og falafel i skåle. Dryp med hummusdressing. Top med resterende dild og mynte. Server med hvidløgsbrød.