
Nordisk falafel
med hummus & radicchiosalat
Har du aldrig prøvet at lave falafel? Du skal ikke være bekymret, vi har forberedt dem, så du behøver kun tænke på at stege dem. Så du kan bruge lidt ekstra tid på den velsmagende radicchiosalat, der får bid af radise, agurk & æble og smuk farve af mynte og dild. Vi serverer falafel og salat med hvidløgsfladbrød, og så topper vi med en gylden hummusdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
2 stk
Fladbrød
37.5 g
Radiser
1 stk
Agurk
1 stk
Æble
1 pose
Mynte
90 g
Radicchio
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ pose
Dild
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Falafel
12.5 g
Honning
1 stk
Citron
50 g
Hummus
(Indeholder Sesam)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær radiser [1/2 pose, 2P] i 1 cm tern. Hak radicchio [1/2 stk, 2P] groft. Skær æble i 1 cm tern. Skær agurk i tynde, halve skiver. Skær citron i både. Hak dild og mynte groft. Pres eller hak hvidløg fint.
Bland olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], honning [1/2 pakke, 2P], citronsaft [1 spsk | 2 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber* i en stor skål. Tilsæt radicchio, radiser, agurk, æble og halvdelen af mynte og dild, og rør godt rundt.
Opvarm en smule olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min, og overfør til en lille skål. Skær falafel over på midten. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg falafel på hver side i 2-3 min, eller indtil sprøde og gennemvarme.
Pak fladbrød ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 2-3 min. Pensl med hvidløgsolie, krydr med et nip salt*, og skær i små trekanter.
Bland hummus, yoghurt og et nip salt* og peber* i en lille skål.
Anret salat og falafel i skåle. Dryp med hummusdressing. Top med resterende dild og mynte. Server med hvidløgsbrød.