Skip to main content
Chiliglaseret tofu

Chiliglaseret tofu

med syrlige kokosris og stegte grøntsager

Træd ind i en verden af krydderier med vores chiliglaseret tofu. Vi steger tofu og vender den i sød chilisauce og serverer det på en bund af syrlige kokosris og stegte grøntsager. Retten toppes med forårsløg og lækker srirachamayonnaise for ekstra smag.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Allergener:
Soja
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Tofu

(Indeholder: Soja)

150 g

Basmatiris

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Forårsløg

8 g

Majsstivelse

20 ml

Sojasauce

(Indeholder: Soja, Gluten)

40 g

Sød chilisauce

20 g

Sriracha

200 g

Wokblanding

200 g

Champignon

15 g

Kokosmel

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)

50 g

Vegansk srirachamayonnaise

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til stegning

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til tofu

1 spsk

Olie til grøntsager

1 dl

Vand til grøntsager

Næringsindhold

Energi (kJ)3106 kJ
Kalorier (kcal)742 kcal
Fedt35.2 g
Mættet fedt7.5 g
Kulhydrat96.2 g
Sukker22.4 g
Kostfibre13.5 g
Protein17.5 g
Salt4.5 g
Potassium438.3 mg
Calcium53.2 mg
Iron0.7 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Opvarm olivenolie i en gryde på middel varme.

Svits kokosmel i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og lad simre i 10 min på middellav varme.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, skær citrusfrugt i kvarte.

Skær svampe i tynde skiver.

Snit forårsløg fint.

Pres eller hak hvidløg fint. 

Forbered tofu
3

Dup tofu tør med køkkenrulle, og skær i 2 cm tern. Krydr med salt. 

Bland majsstivelse og et nip peber i en dyb tallerken. 

Vend tofu i majsstivelsesblandingen.

Steg grøntsager
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svampe, hvidløg og wokblanding i 2-3 min. 

Tilsæt sojasauce, sriracha og vand, og steg i 1-2 min, eller indtil let tyknet. 

Steg tofu
5

Imens, opvarm en anden stor stegepande med en smule olivenolie på middelhøj varme. 

Steg tofu i 3-4 min på hver side, eller inden gylden. 

Tilsæt sød chilisaucei, vend med tofu, og fjern fra varmen.

Rør et stort skvæt citrusfrugtsaft i ris lige inden servering. 

Server
6

Anret ris, grøntsager og tofu i dybe tallerkener. 

Drys med forårsløg. 

Top med srirachamayonnaise og resterende citrusfrugt. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image