Goan xacuti er en krydret karryblanding, der stammer fra Goa i Indien. Den ristede krydderiblanding er yderst traditionel, og i aften skal vi bruge den til at lave en nem og velsmagende ret med kylling og jasminris vendt i pak choi og spidskål. Hele herligheden toppes med cremet srirachamayonnaise, og så er maden klar.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
½ g
Chiliflager
1 stk
Pak choi
8 g
Goan Xacuti
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
300 g
Kyllingebryststrimler
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
1 stk
Løg
40 g
Sød chilisauce
150 g
Spidskål, skåret
16 g
Majsstivelse
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
2 spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til ris
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, kog under låg på lav varme i 14 min, og tag gryden af varmen.
Imens, hak pak choi groft.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Kom kylling i en dyb tallerken, og dup tør med køkkenrulle.
Drys med Goan Xacuti, majsstivelse og et nip salt, og vend sammen indtil kyllingen er dækket.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling og rødløg i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
Sænk til middel varme.
Tilsæt sojasauce, chiliflager og sød chilisauce.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. - Spring chili over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Vend pak choi, spidskål og smør i gryden med færdig ris.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kylling.
Server med srirachamayonnaise.