Skip to main content
Nem krydret chilikylling

Nem krydret chilikylling

med pak choi-ris og spicy srirachamayonnaise

Goan xacuti er en krydret karryblanding, der stammer fra Goa i Indien. Den ristede krydderiblanding er yderst traditionel, og i aften skal vi bruge den til at lave en nem og velsmagende ret med kylling og jasminris vendt i pak choi og spidskål. Hele herligheden toppes med cremet srirachamayonnaise, og så er maden klar.

Tags:
Lynhurtig
Hurtig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

½ g

Chiliflager

1 stk

Pak choi

8 g

Goan Xacuti

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

300 g

Kyllingebryststrimler

50 g

Vegansk srirachamayonnaise

1 stk

Løg

40 g

Sød chilisauce

150 g

Spidskål, skåret

16 g

Majsstivelse

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

2 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til ris

Næringsindhold

Energi (kJ)3751 kJ
Kalorier (kcal)896 kcal
Fedt39.6 g
Mættet fedt8.1 g
Kulhydrat92.5 g
Sukker16.6 g
Kostfibre5.2 g
Protein48.2 g
Salt5.5 g
Potassium287.6 mg
Calcium93.6 mg
Iron0.8 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, kog under låg på lav varme i 14 min, og tag gryden af varmen.

Imens, hak pak choi groft.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Paner kylling
2

Kom kylling i en dyb tallerken, og dup tør med køkkenrulle.

Drys med Goan Xacuti, majsstivelse og et nip salt, og vend sammen indtil kyllingen er dækket.

Steg kylling
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling og rødløg i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.

Sænk til middel varme.

Tilsæt sojasauce, chiliflager og sød chilisauce.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. - Spring chili over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
4

Vend pak choi, spidskål og smør i gryden med færdig ris.

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med kylling.

Server med srirachamayonnaise.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image