Tropisk ananasbowl med rejer og hvidløgsris
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tropisk ananasbowl med rejer og hvidløgsris

Tropisk ananasbowl med rejer og hvidløgsris

Inspireret af Vaiana

Tag med til eksotiske Oceanien og smag på Vaianas tropiske festmad! Vi laver stegte rejer med ingefær og ananas, som vi glaserer i ananassaft, og krydrer med vores egen krydderiblanding, Hello Sunrise. Hertil serverer vi kokos-hvidløgsris og sauterede grøntsager. Vi pynter retten med tørret kokos, og hvis børnene er kreative i køkkenet, kan de anrette kokosen i et smukt bølgemønster.

Tags:
Hurtig
Under 650 kcal
Spis mig først
Allergener:
Crustaceans
Celery
Senf

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Langkornede hvide ris

1 tsk

Ingefær

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Rødløg

1 stk

Tomat

15 g

Kokosmel

½ g

Ananasskiver

150 g

Kongerejer

2 g

Hello Sunrise

1 stk

Lime

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til rejer

1 spsk

Smør til sauce

1 dl

Vand til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2527 kJ
Kalorier (kcal)604 kcal
Fedt20.4 g
Mættet fedt9.9 g
Kulhydrat86.4 g
Sukker13.7 g
Kostfibre7.4 g
Protein17.6 g
Kolesterol78 mg
Salt3.4 g
Trans Fat0.1 g
Potassium223.4 mg
Calcium43.7 mg
Iron1.1 mg

Fremgangsmåde

Kog kokos-hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie i en gryde på middel varme.

Svits hvidløg og halvdelen af kokosmel i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, riv ingefær (uskrællet) fint.

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Skær tomat i både.

Skær rødløg i 1 cm tern.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg peberfrugt, rødløg, tomat og et nip salt og peber i 3-4 min, eller indtil møre.

Overfør til en tallerken, og hold varmt.

Forbered råvarer
4

Imens, hak ananasringe groft (og gem saften fra dåsen).

Skær lime i både.

Steg rejer
5

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg rejer, ingefær, Hello Sunrise og salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Tilsæt smør, vand, ananas og ananassaft, og steg i 1 min, eller indtil rejerne er glaserede.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Server
6

Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.

Anret ris, grøntsager og rejer på tallerkener.

Drys resterende kokosmel over retten i et bølgemønster.

Server med limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image