Skip to main content
Polynesisk ananasbowl med rejer og hvidløgsris

Polynesisk ananasbowl med rejer og hvidløgsris

Inspireret af Vaiana

4.0
(125)

Tag med til eksotiske Oceanien og smag på Vaianas tropiske festmad! Vi laver stegte rejer med ingefær og ananas, som vi glaserer i ananassaft, og krydrer med vores egen krydderiblanding, Hello Sunrise. Hertil serverer vi kokos-hvidløgsris og sauterede grøntsager. Vi pynter retten med tørret kokos, og hvis børnene er kreative i køkkenet, kan de anrette kokosen i et smukt bølgemønster.

Tags:
Hurtig
Under 650 kcal
Spis mig først
Børnevenlig
Allergener:
Krebsdyr
Selleri
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Langkornede hvide ris

1 tsk

Ingefær

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Løg

1 stk

Tomat

15 g

Kokosmel

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)

113.5 g

Ananasskiver

150 g

Kongerejer

(Indeholder: Krebsdyr)

2 g

Hello Sunrise

(Indeholder: Selleri, Sennep)

1 stk

Citrusfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til rejer

1 spsk

Smør til sauce

1 dl

Vand til sauce

Energi (kJ)2527 kJ
Kalorier (kcal)604 kcal
Fedt20.4 g
Mættet fedt9.9 g
Kulhydrat86.4 g
Sukker13.7 g
Protein17.6 g
Salt3.4 g

Fremgangsmåde

Kog kokos-hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie i en gryde på middel varme.

Svits hvidløg og halvdelen af kokosmel i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, riv ingefær (uskrællet) fint.

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Skær tomat i både.

Skær rødløg i 1 cm tern.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg peberfrugt, rødløg, tomat og et nip salt og peber i 3-4 min, eller indtil møre.

Overfør til en tallerken, og hold varmt.

Forbered råvarer
4

Imens, hak ananasringe groft (og gem saften fra dåsen).

Skær lime i både.

Steg rejer
5

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg rejer, ingefær, Hello Sunrise og salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Tilsæt smør, vand, ananas og ananassaft, og steg i 1 min, eller indtil rejerne er glaserede.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Server
6

Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen.
Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen
får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af
portionerne.

Anret ris, grøntsager og rejer på tallerkener.

Drys resterende kokosmel over retten i et bølgemønster.

Server med limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image