Skip to main content
Middelhavsinspireret torsk
Middelhavsinspireret torsk

Middelhavsinspireret torsk

med bagte grøntsager og spinat-kartoffelmos

4.1
(307)

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Ugens fiskeret byder på masser af skønne ingredienser med inspiration fra Middelhavet. Vi steger torsk og serverer den med bagt tomat og zucchini, spinat-kartoffelmos og en cremet sauce med løg, citron og persille.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

(Indeholder: Fisk)

500 g

Bagekartoffel

½ stk

Løg

2 stk

Tomat

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Zucchini

30 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

½ stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Mælk (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

2 spsk

Smør (trin 5)

2 dl

Vand (trin 5)

1 spsk

Hvedemel (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)599 kcal
Energi (kJ)2508 kJ
Fedt24 g
Mættet fedt10.1 g
Kulhydrat58.3 g
Sukker10.6 g
Kostfibre8.4 g
Protein33.9 g
Salt4.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog vand
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft.

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Forbered spinat-kartoffelmos
2

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Hæld vand fra, og tilsæt mælk [2 spsk | 4 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør. Stil til side med låg på.

Bag tomat og zucchini
3

Skær tomat og zucchini i 2 cm tern.

Hak løg [½ stk, 2P] og persille fint.

Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.

Skyl spinat, og hak groft. 

Fordel tomat og zucchini på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. Bag i ovnen i 15-17 min, eller indtil møre.

Steg fisk
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage.

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber.

Steg fisk i 2-3 min på hver side, og overfør til en tallerken.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav sauce
5

Smelt smør [2 spsk | 4 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på lav varme.

Steg løg i 2-3 min, eller indtil bløde.

Tilsæt et skvæt citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og hvedemel [1 spsk | 2 spsk], og rør indtil jævn. Tilsæt vand [2 dl | 4 dl], grøntsagsbouillon og persille, og lad simre indtil tyknet.

Tilsæt spinat til gryden med kartoffelmos, og vend indtil faldet sammen.

Server
6

Anret fisk, grøntsager og spinat-kartoffelmos på tallerkener.

Top med sauce.