
Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Ugens fiskeret byder på masser af skønne ingredienser med inspiration fra Middelhavet. Vi steger torsk og serverer den med bagt tomat og zucchini, spinat-kartoffelmos og en cremet sauce med løg, citron og persille.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
250 g
Torsk
(Indeholder: Fisk)
500 g
Bagekartoffel
½ stk
Løg
2 stk
Tomat
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Zucchini
30 g
Spinat
(Kan indeholde spor af: Selleri)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
½ stk
Citron
2 spsk
Mælk (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
2 spsk
Smør (trin 5)
2 dl
Vand (trin 5)
1 spsk
Hvedemel (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft.
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.
Hæld vand fra, og tilsæt mælk [2 spsk | 4 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør. Stil til side med låg på.

Skær tomat og zucchini i 2 cm tern.
Hak løg [½ stk, 2P] og persille fint.
Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.
Skyl spinat, og hak groft.
Fordel tomat og zucchini på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. Bag i ovnen i 15-17 min, eller indtil møre.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, og overfør til en tallerken.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten.

Smelt smør [2 spsk | 4 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på lav varme.
Steg løg i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt et skvæt citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og hvedemel [1 spsk | 2 spsk], og rør indtil jævn. Tilsæt vand [2 dl | 4 dl], grøntsagsbouillon og persille, og lad simre indtil tyknet.
Tilsæt spinat til gryden med kartoffelmos, og vend indtil faldet sammen.

Anret fisk, grøntsager og spinat-kartoffelmos på tallerkener.
Top med sauce.

