Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften laver vi perfekt festmad - middelhavsinspireret sej 'en papillote', hvilket betyder, at fisken er pakket ind og fyldt med tomat, kalamataoliven, løg, hvidløg og middelhavskrydderier. Vi laver også urtebagte kartofler med oregano og en syrlig citronyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Sej
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Tomat
40 g
Kalamataoliven
1 stk
Rødløg
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Citron
500 g
Kartofler
1 g
Oregano, tørret
1 pakke
Yoghurt
2 spsk
Smør (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Sukker (trin 3)
Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med oregano, salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak tomat og rødløg groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Halver oliven.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Skær smør [2 spsk | 4 spsk] i små tern.
Bland tomat, oliven, rødløg, hvidløg, Middelhavsdrøm, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Bland yoghurt, et skvæt citronsaft og et stort nip peber i en lille skål.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og peber.
Placer fisk på et stykke bagepapir i et ildfast fad, og top med smør og grøntsagsfyld.
Fold bagepapiret sammen til en pakke, og rul kanterne sammen, så pakken lukkes.
Bag i ovnen i 12-13 min, eller indtil gennemtilberedt, når kartoflerne har 13 min tilbage.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret fisk, grøntsager og kartofler på tallerkener.
Top med smør fra pakken.
Server med citronbåde og citronyoghurt.