Middelhavsinspireret sej
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspireret sej

Middelhavsinspireret sej

med ovnbagte fritter og tomatsalat

Ugens fisk kommer til at blive elsket af hele familien! Her har vi taget klassiske ingredienser og skabt et fyrværkeri af smage og farver. Vi laver en delikat sej, som er paneret i både dild og citron! Vi serverer den med hjemmelavede sprøde fritter, en skøn tomatsalat og cremet mayonnaise.

Tags:
Kalorielet
Mælkefri
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvede
Æg
Sennep
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Indeholder Fisk)

500 g

Kartofler

12.5 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

125 g

Cherrytomater

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

½ stk

Zucchini

1 pose

Basilikum

½ g

Chiliflager

4 g

Middelhavsdrøm

15 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2660 kJ
Kalorier (kcal)636 kcal
Fedt34 g
Mættet fedt4.3 g
Kulhydrat56.1 g
Sukker7.5 g
Protein28.5 g
Salt1.9 g

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Bag cherrytomater
2

Imens, halver cherrytomater, og placer i hjørnet på en anden bageplade med bagepapir.

Dryp med olivenolie og balsamico, krydr med sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20 min, eller indtil de har fået farve.

Bland panko [½ pose, 2P], olivenolie [1 spsk I 2 spsk], Middelhavsdrøm og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Paner sej
3

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Placer fisk på bagepladen med cherrytomater, når de har 13 min tilbage i ovnen.

Top med panering, og tryk til, så den sidder fast.

TIP: Noget af paneringen vil falde af når fisken bages, men det gør ikke noget - det skal bruges senere.

Bag fisk
4

Bag fisk i ovnen i 12-13 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav tomatsalat
5

Imens, skræl zucchini [1/2 stk, 2P] til lange, tynde bånd, og hak den indre del fint.

Hak basilikum fint.

Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk], zucchini, basilikum, chiliflager [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Tilsæt cherrytomater, og vend sammen.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret fisk, fritter og salat på tallerkener. 

Drys med overskydende panering.

Server med mayonnaise.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image