Ugens fisk kommer til at blive elsket af hele familien! Her har vi taget klassiske ingredienser og skabt et fyrværkeri af smage og farver. Vi laver en delikat sej, som er paneret i både dild og citron! Vi serverer den med hjemmelavede sprøde fritter, en skøn tomatsalat og cremet mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Sej
500 g
Kartofler
12.5 g
Panko
125 g
Cherrytomater
50 g
Mayonnaise
½ stk
Zucchini
1 pose
Basilikum
½ g
Chiliflager
4 g
Middelhavsdrøm
15 ml
Balsamico
¼ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, halver cherrytomater, og placer i hjørnet på en anden bageplade med bagepapir.
Dryp med olivenolie og balsamico, krydr med sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20 min, eller indtil de har fået farve.
Bland panko [½ pose, 2P], olivenolie [1 spsk I 2 spsk], Middelhavsdrøm og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Placer fisk på bagepladen med cherrytomater, når de har 13 min tilbage i ovnen.
Top med panering, og tryk til, så den sidder fast.
TIP: Noget af paneringen vil falde af når fisken bages, men det gør ikke noget - det skal bruges senere.
Bag fisk i ovnen i 12-13 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, skræl zucchini [1/2 stk, 2P] til lange, tynde bånd, og hak den indre del fint.
Hak basilikum fint.
Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk], zucchini, basilikum, chiliflager [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Tilsæt cherrytomater, og vend sammen.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret fisk, fritter og salat på tallerkener.
Drys med overskydende panering.
Server med mayonnaise.