Skip to main content
Middelhavsinspireret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspireret kylling

Middelhavsinspireret kylling

med ovnbagte grøntsager og persillebulgur

I aften tager vi en kulinarisk tur til Grækenland, og tilbereder peberfrugter, løg og tomat, der får den helt rigtige smag af at blive ovnbagt med vores færdiglavede krydderiblanding som vi kalder Middelhavsdrøm. Vi blander grøntsagerne med bulgur, og serverer dem med sprødstegt kylling og cremet citronyoghurt.

Tags:
Proteinrig
Max 50g kulhydrater
Under 650 kcal
Hurtig
Allergener:
Milk
Hvede
Gluten
Celery

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

1 stk

Citron

2 stk

Tomat

2 g

Middelhavsdrøm

10 g

Græskarkerner

75 g

Yoghurt

85 g

Bulgur

4 g

Grøntsagsbouillon

1 stk

Rødløg

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

2.5 dl

Vand til bulgur

¼ tsk

Salt til bulgur

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til bulgur

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2402 kJ
Kalorier (kcal)574 kcal
Fedt18.6 g
Mættet fedt5.2 g
Kulhydrat49 g
Sukker14 g
Kostfibre11.4 g
Protein46.8 g
Salt4.7 g
Trans Fat0.2 g
Potassium303.6 mg
Calcium29.3 mg
Iron0.7 mg

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær peberfrugt og tomat i 2 cm tern.

Skær rødløg i 2 cm både.

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Middelhavsdrøm, grøntsagsbouillon, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Kog bulgur
2

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt bulgur og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Steg kylling
3

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered råvarer
4

Imens, hak persille fint.

Skær citron i både.

Bland bulgur
5

Bland yoghurt, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en lille skål.

Tilsæt bagte grøntsager, persille, olivenolie, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber til gryden med færdigkogt bulgur, og vend sammen.

Server
6

Anret bulgur og grøntsager i dybe tallerkener.

Top med kylling.

Drys med græskarkerner.

Server med citronyoghurt.