
Aftenens kulinariske rejse går til Mexico, vi skal nemlig lave en fantastisk linsegryde, som får den perfekte smag af vores færdiglavede Tex-Mex krydderiblanding. Vi serverer vores linsegryde med en frisk tomatsalsa med lime og koriander, kølende fraiche og sprøde tortilla chips.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Løg
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Majs
1 pakke
Grønne linser
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
35 g
Tomatpuré
2 stk
Tomat
1 stk
Koriander
½ stk
Lime, økologisk
50 g
Mozzarella, strimlet
(Indeholder: Mælk)
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
75 g
Tortillachips
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
3 spsk
Vand (trin 3)
¼ tsk
Sukker (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 3)

Hak løg fint. Skær peberfugt i 2 cm tern. Skær lime [1/2 stk, 2P] i både. Hæld væde fra majs. Skyl linser under koldt vand* i en si.

Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme. Steg løg i 2 min. Tilsæt peberfrugt, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grøntsagsbouillon og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 1 min. Sænk til middellav varme.

Tilsæt majs, linser, et skvæt limesaft, vand* [3 spsk | 6 spsk] og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 5-6 min. Krydr med et nip peber*.

Skær tomat i 1 cm tern, og overfør til en mellemstor skål. Hak koriander groft.

Tilsæt et skvæt limesaft, sukker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og halvdelen af koriander, og rør rundt. Smag til med salt* og peber*.

Anret linsegryde i dybe tallerkener. Top med tomatsalsa. Drys med revet mozzarella og resterende koriander. Server med fraiche og tortillachips.