Skip to main content
Mexicansk kyllingebowl

Mexicansk kyllingebowl

med bagt 'street corn' og cremet avocadomos

En fantastisk alt-i-en ret med masser af smage og farver. Aftenens spændende mexicanske kyllingebowl indeholder kylling med ost, ris kogt med mexicanske krydderier, salsa med tomat, rødløg, oregano og citrusfrugt og en dejlig avocadomos. Vi topper vores skønne kyllingebowl med cremet yoghurt og krydret sriracha, og serverer den med 'street corn' og tortillachips.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Tomat

½ stk

Hvidløgsfed

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

10 g

Sriracha

37.5 g

Tortillachips

(Kan indeholde spor af: Mælk)

½ stk

Løg

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Avocado

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Oregano

1 stk

Majskolbe

50 g

Revet gouda

(Indeholder: Mælk)

5 g

Tex-Mex

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til majs

¼ tsk

Salt til kød

½ spsk

Smør til ris

½ tsk

Salt til ris

3 dl

Vand til ris

¼ tsk

Salt til salsa

¼ tsk

Salt til guacamole

Næringsindhold

Energi (kJ)5160 kJ
Kalorier (kcal)1233 kcal
Fedt59.7 g
Mættet fedt26.2 g
Kulhydrat129.5 g
Sukker13.9 g
Kostfibre13 g
Protein57.8 g
Salt7.1 g
Trans Fat0.2 g
Potassium1020.3 mg
Calcium42.9 mg
Iron2 mg

Fremgangsmåde

Bag majs og kylling
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Skræl majs, og halver. Placer på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber.

Krydr kylling med salt, og overfør til samme bageplade.

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt

Kog ris
2

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits Tex-Mex i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav salsa
3

Imens, skær tomat i 1 cm tern.

Hak løg fint.

Hak oregano groft (gem nogle blade til anretning).

Skær citrusfrugt i både.

Bland tomat, løg, oregano og et stort skvæt citrusfrugtsaft i en skål. Krydr med salt og et nip peber. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Lav avocadomos 
4

Pres eller hak hvidløg fint.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og mos med hvidløg, et stort skvæt citrusfrugtsaft, halvdelen af creme fraiche, salt og et nip peber i en skål.

Tilsæt ost
5

Træk kylling i strimler med to gafler.

Top kylling med gouda, og lad smelte.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener, og top med kylling, salsa og avocadomos.

Server med tortillachips.

Anret majs på en tallerken.

Dryp med en smule crème fraiche og sriracha, og drys med resterende oregano.

TIP: Vær forsigtig med srirachaen, den er stærk.