topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicansk kidneybønnebowl

Mexicansk kidneybønnebowl

med hvidløgsris og chilistegte peanuts

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften laver vi en vidunderlig bønnebowl med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge ris sammen med citrongræs. Mens risen koger, laver vi en crunchy peanutsalsa med hvidløg og lime, og så steger vi kidneybønner sammen med asiatisk woksauce, sojasauce og honning. Derefter bygger vi bowlen med ris, bønner, kålsalat og avocado, og topper den med asiatisk mayo, peanutsalsa og forårsløg.

Tags:
Hvedefri
Vegetarisk
Stærk
Klimavenlig
Allergener:
Jordnødder
Sesam
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

1 stk

Tomat

1 stk

Rødløg

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

1 stk

Avocado

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

1 pakke

Kidneybønner

1 g

Chiliflager

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

5 g

Tex-Mex

½ dåse

Tomatpuré

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 dl

Vand (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

½ tsk

Sukker (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)866 kcal
Energi (kJ)3623 kJ
Fedt42.45 g
Mættet fedt9.4 g
Kulhydrat83.9 g
Sukker16 g
Protein23.97 g
Salt3.7 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Svits halvdelen af hvidløg i 30 sek.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Forbered råvarer
2

Hak tomat og rødløg fint.

Skær lime i både.

Hak halvdelen af koriander fint.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Hak peanuts groft.

Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.

Lav peanutsalsa
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Rist peanuts i 2-3 min.

Tilsæt resterende hvidløg og et nip chiliflager, og steg videre i 1 min. Tag panden af varmen, og tilsæt sesamfrø. Tilsæt limesaft [1 spsk | 2 spsk] og sukker [1 tsk | 2 tsk], og rør rundt. Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en lille skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Lav sauce
4

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg halvdelen af rødløg, Tex-Mex og et nip salt i 1-2 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt kidneybønner og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 1-2 min. 

Tilsæt resterende chiliflager, vand [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Bland pico de gallo
5

Bland tomat, resterende rødløg, et stort skvæt limesaft, hakket koriander og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Bland yoghurt, et stort skvæt limesaft og et nip salt i en lille skål.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med kidneybønner, pico de gallo og avocado. 

Krydr avocado med et nip salt.

Dryp med limeyoghurt.

Drys med peanutsalsa og resterende koriander.