Skip to main content
Mexicansk inspireret kuller

Mexicansk inspireret kuller

med krydret ris og spicy 'veracruz'-sauce

4.0
(31)

Har du aldrig hørt om 'veracruz'-sauce? Det er en mexicansk sauce med klassiske middelhavsingredienser. Vores 'veracruz'-sauce indeholder tomat, hvidløg, jalapeno og oliven. Vi serverer vores sauce med krydret ris med gulerødder og lime, sprødstegt kuller med cajunkrydderier og frisk oregano.

Tags:
Under 650 kcal
Hurtig
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

5 g

Tex-Mex

1 stk

Gulerod

250 g

Kuller

(Indeholder: Fisk)

½ pakke

Hakkede tomater

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Chili

20 g

Oliven

1 pose

Oregano

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

½ stk

Citrusfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ dl

Vand (trin 3)

Næringsindhold

Energi (kJ)2636 kJ
Kalorier (kcal)630 kcal
Fedt19.5 g
Mættet fedt6.1 g
Kulhydrat73.2 g
Sukker11.8 g
Kostfibre8.4 g
Protein37.9 g
Salt3.5 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme. 

Svits Tex-Mex og halvdelen af Ay Cajun-ba i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Imens, hak løg fint. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Flæk jalapeno, fjern kerner, og hak fint.

Hak oliven [½ pakke, 2P] groft.

Lav 'veracruz'-sauce
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt hvidløg og jalapeno, og steg videre i 30 sek.

Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl], hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], oliven, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og lad simre i 7-8 min. 

TIP: Spring jalapenoen over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad. 

Steg fisk
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt, peber og resterende Ay Cajun-ba.

Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Tilsæt gulerod
5

Imens, pluk oregano.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Tilsæt gulerod og limesaft til gryden med færdig ris, og vend sammen.

Smag til med salt og peber. 

Server
6

Anret ris og fisk i dybe tallerkener.

Top med 'veracruz'-sauce og oregano.