Mellemøstlig salat og bagte grøntsager
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mellemøstlig salat og bagte grøntsager

Mellemøstlig salat og bagte grøntsager

med granatæble og pistacienødder

I dag laver vi en smuk og fyldig salat med smage fra Mellemøsten. Vi starter med at bage kartofler og gulerødder krydret med vores krydderiblanding Saha-Ras, og vender de gyldne fritter med frisk spinat og tomat. Vi topper med smuldret salatost, granatæble, pistacienødder og pynter med yoghurtdressing med hvidløg, tahini og citronsaft. Friskt, enkelt og hammersmagfuldt!

Allergener:
Mælk
Sesam
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

2 stk

Gulerod

4 g

Saha-Ras

½ stk

Granatæble

60 g

Spinat

1 stk

Tomat

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

25 g

Tahini

(Indeholder Sesam)

1 stk

Citron

1 stk

Hvidløgsfed

15 g

Pistacienødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Vand til dressing

½ tsk

Sukker til dressing

¼ tsk

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2565 kJ
Kalorier (kcal)613 kcal
Fedt26.5 g
Mættet fedt11.2 g
Kulhydrat72.4 g
Sukker23.1 g
Protein21.9 g
Salt3.6 g

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Skær gulerod (uskrællet) til 1 cm tynde stave.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Saha-Ras, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered granatæble
2

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.

TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Forbered råvarer
3

Hak tomat groft.

Skyl spinat.

Knus pistacienødder (i pakken) med bunden af en pande på bordpladen.

Bland dressing
4

Pres eller hak hvidløg fint.

Halver citron.

Bland hvidløg, tahini, vand, et skvæt citronsaft, yoghurt, sukker, salt og et nip peber i en lille skål.

Forbered salatost
5

Smuldr salatost.

Server
6

Anret rodfrugter, spinat og tomat i skåle.

Top med salatost, granatæble og pistacienødder.

Dryp med yoghurtdressing.