I dag laver vi en smuk og fyldig salat med smage fra Mellemøsten. Vi starter med at bage kartofler og gulerødder krydret med vores krydderiblanding Saha-Ras, og vender de gyldne fritter med frisk spinat og tomat. Vi topper med smuldret salatost, granatæble, pistacienødder og pynter med yoghurtdressing med hvidløg, tahini og citronsaft. Friskt, enkelt og hammersmagfuldt!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
2 stk
Gulerod
4 g
Saha-Ras
½ stk
Granatæble
60 g
Spinat
1 stk
Tomat
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
25 g
Tahini
(Indeholder Sesam)
1 stk
Citron
1 stk
Hvidløgsfed
15 g
Pistacienødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)
½ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Vand til dressing
½ tsk
Sukker til dressing
¼ tsk
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Skær gulerod (uskrællet) til 1 cm tynde stave.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Saha-Ras, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Hak tomat groft.
Skyl spinat.
Knus pistacienødder (i pakken) med bunden af en pande på bordpladen.
Pres eller hak hvidløg fint.
Halver citron.
Bland hvidløg, tahini, vand, et skvæt citronsaft, yoghurt, sukker, salt og et nip peber i en lille skål.
Smuldr salatost.
Anret rodfrugter, spinat og tomat i skåle.
Top med salatost, granatæble og pistacienødder.
Dryp med yoghurtdressing.