Skip to main content

Mellemøst-inspireret ovnbagt falafel

med cremet tahinidressing og ristede kikærter

Oplev varmen og dybden i det mellemøstlige køkken med vores ovnbagte falafler med ovnbagte kartofler, tahinidressing og kikærter. Denne ret er fuld af livlige smage og duftende krydderier, perfekt til et solidt måltid, der tilfredsstiller både mave og øjne.

Tags:
Kort forberedelse
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

240 g

Falafel

(Indeholder: Gluten, Hvede)

400 g

Små kartofler

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Gulerod

4 g

Harissa-krydderi

4 g

Middelhavsdrøm

195 g

Kikærter

150 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

25 g

Tahini

(Indeholder: Sesam)

1 stk

Citrusfrugt

60 g

Blandet salat

1 stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til sauce

Energi (kJ)2999 kJ
Kalorier (kcal)717 kcal
Fedt27.1 g
Mættet fedt7.3 g
Kulhydrat85.6 g
Sukker17 g
Kostfibre19.4 g
Protein25 g
Salt4.5 g
Potassium413.6 mg
Calcium23.3 mg
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Halver kartofler.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med harissa-krydderi, salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

2

Imens, hæld væde fra kikærter.

Skær peberfrugt og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.

Skær løg i 2 cm både.

Fordel grøntsager og kikærter på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Middelhavsdrøm, salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25 min, eller indtil møre.

3

Halver citrusfrugt. 

Pres eller hak hvidløg fint. 

Bland fraiche, hvidløg, tahini, et skvæt citrusfrugtsaft, salt og et nip peber i en mellemstor skål. 

Skyl blandet salat. 

4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg falafel i 3-4 min, eller indtil gennemvarme, gyldne og sprøde.

TIP: Vend falafler ofte, så de ikke brænder på.

5

Vend kartofler og grøntsager med blandet salat lige inden servering. 

6

Anret kartofler, grøntsager og salat i dybe tallerkener. 

Top med falafel.

Dryp med tahinidressing.