Oplev varmen og dybden i det mellemøstlige køkken med vores ovnbagte falafler med ovnbagte kartofler, tahinidressing og kikærter. Denne ret er fuld af livlige smage og duftende krydderier, perfekt til et solidt måltid, der tilfredsstiller både mave og øjne.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
240 g
Falafel
(Indeholder: Gluten, Hvede)
400 g
Små kartofler
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
4 g
Harissa-krydderi
4 g
Middelhavsdrøm
195 g
Kikærter
150 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
25 g
Tahini
(Indeholder: Sesam)
1 stk
Citrusfrugt
60 g
Blandet salat
1 stk
Løg
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med harissa-krydderi, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, hæld væde fra kikærter.
Skær peberfrugt og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.
Skær løg i 2 cm både.
Fordel grøntsager og kikærter på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Middelhavsdrøm, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25 min, eller indtil møre.
Halver citrusfrugt.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland fraiche, hvidløg, tahini, et skvæt citrusfrugtsaft, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Skyl blandet salat.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg falafel i 3-4 min, eller indtil gennemvarme, gyldne og sprøde.
TIP: Vend falafler ofte, så de ikke brænder på.
Vend kartofler og grøntsager med blandet salat lige inden servering.
Anret kartofler, grøntsager og salat i dybe tallerkener.
Top med falafel.
Dryp med tahinidressing.