
Det siges at det var berberne, der først spiste couscous. Ved at fugte mel og rulle det til små kugler, som derefter blev tørret, kunne de øge holdbarheden. I dag skal vi lave en skøn couscoussalat med persille, pinjekerner og bagte rødløg, som passer fortrinligt med vores krydrede kylling og bagte tomater med pankocrisp. Server med hvidløgsyoghurt for en ægte mellemøstlig fornemmelse.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
4 g
Harissa-krydderi
100 g
Couscous
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)
2 stk
Tomat
4 g
Bouillon
1 stk
Bredbladet persille
½ stk
Hvidløgsfed
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nøtter, Byg, Havre)
4 g
Souvlaki-krydderi
(Kan indeholde spor af: Soja, Sennep, Sesam, Æg, Fisk, Selleri, Krebsdyr, Mælk)
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Løg
150 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
280 g
Kyllingebryst
2.5 dl
Vand til couscous
¼ tsk
Salt til couscous
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til couscous
¼ tsk
Salt til panering
2 spsk
Olie til panering
¼ tsk
Salt til grøntsager

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand, kyllingebouillon og salt i kog i en mellemstor gryde.
Placer kylling på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og souvlaki-krydderi. Bag i ovnen i 17-19 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Tilsæt couscous og olivenolie, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Imens, halver tomat.
Skær rødløg i 2 cm både.
Bland panko, harissa-krydderi, salt og olivenolie i en lille skål.
Overfør tomat med skæresiden opad og rødløg til en anden bageplade med bagepapir, og krydr med salt. Top tomat med pankoblanding. Dryp rødløg med en smule olivenolie, og vend sammen.
Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil møre og gyldne.

Overfør pinjekerner til bagepladen med grøntsager, når kyllingen og grøntsagerne har 5 min tilbage. Bag i 3-5 min, eller indtil ristede.
Hak persille groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt i en lille skål.

Vend couscous med pinjekerner, persille og rødløg lige inden servering.

Anret kylling, tomat og couscous på tallerkener.
Server med hvidløgsyoghurt.