Skip to main content
Marineret rumpsteak og rødvinssauce
Marineret rumpsteak og rødvinssauce

Marineret rumpsteak og rødvinssauce

med rosmarinfritter og frisk tomatsalat

I aften frister vi med en luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. I aften laver vi nemlig en supermør rumpsteak i lækker marinade. Lækkert tilbehør er tomatsalat med agurk, skalotteløg, rucola og persille, sprøde rosmarinfritter, og en fantastisk rødvinssauce.

Tags:
Hvedefri
Mælkefri
Allergener:
Sulfitter
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

6 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

4 g

Middelhavsdrøm

½ stk

Rosmarin

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

300 g

Rumpsteak

1 stk

Agurk

½ stk

Løg

40 g

Rucola

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder: Sulfitter)

80 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

2 stk

Tomat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ dl

Vand (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 1)

Næringsindhold

Energi (kJ)5471 kJ
Kalorier (kcal)1308 kcal
Fedt45.5 g
Mættet fedt5.7 g
Kulhydrat58.6 g
Sukker12.4 g
Kostfibre6.1 g
Protein38.5 g
Salt3.2 g
Trans Fat0.2 g
Potassium1396 mg
Calcium23.8 mg
Iron0.5 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. 

Hak rosmarin [1/2 stk, 2P] fint.

Skær kartofler (uskrællet) til fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med rosmarin. Krydr med salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Mariner bøffer
2

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland Middelhavsdrøm, hvidløg, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og et nip peber i en skål.

Vend bøffer i skålen, og stil til side.

Bland tomatsalat
3

Skær tomat i tynde skiver.

Skær agurk i halve skiver.

Hak skalotteløg [1/2 stk, 2P] fint.

Skyl rucola.

Bland rucola, tomat, agurk, skalotteløg, balsamico [1/2 pakke, 2P] og et nip salt og peber i en skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav rødvinssauce
5

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl] og rødvinssauce, og rør rundt. Bring i kog, og lad simre i 1-2 min.

Skær bøffer i tynde skiver.

TIP: Saften fra bøfferne giver saucen ekstra smag, så skyl ikke stegepanden!

Server
6

Anret bøffer, fritter og tomatsalat på tallerkener.

Top bøffer med rødvinssauce.

Server med aioli.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image