Skip to main content
Marineret rumpsteak og rødvinssauce

Marineret rumpsteak og rødvinssauce

med rosmarinfritter og frisk tomatsalat

I aften frister vi med en luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. I aften laver vi nemlig en supermør rumpsteak i lækker marinade. Lækkert tilbehør er tomatsalat med agurk, skalotteløg, rucola og persille, sprøde rosmarinfritter, og en fantastisk rødvinssauce.

Tags:
Hvedefri
Mælkefri
Allergener:
Sulfitter
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

½ stk

Løg

2 stk

Tomat

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder: Sulfitter)

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Agurk

500 g

Kartofler

300 g

Rumpsteak

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rosmarin

6 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

40 g

Rucola

80 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

½ tsk

Salt til kartofler

2 spsk

Olie til marinade

¼ tsk

Salt til salat

½ dl

Vand til sauce

Energi (kJ)3304 kJ
Kalorier (kcal)790 kcal
Fedt44.9 g
Mættet fedt5.7 g
Kulhydrat58.6 g
Sukker12.2 g
Kostfibre6.1 g
Protein38.4 g
Salt5.1 g
Trans Fat0.2 g
Potassium1396 mg
Calcium11 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.

Hak rosmarin fint.

Skær kartofler (uskrællet) til fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med rosmarin. Krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Mariner bøffer
2

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland Middelhavsdrøm, hvidløg, olivenolie og et nip peber i en skål.

Vend bøffer i skålen, og stil til side.

Bland tomatsalat
3

Skær tomat i tynde skiver.

Skær agurk i halve skiver.

Hak skalotteløg fint.

Skyl rucola.

Bland rucola, tomat, agurk, skalotteløg, balsamico, salt og et nip peber i en skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav rødvinssauce
5

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Tilsæt vand og rødvinssauce, og rør rundt. Bring i kog, og lad simre i 1-2 min.

Skær bøffer i tynde skiver.

TIP: Saften fra bøfferne giver saucen ekstra smag, så skyl ikke stegepanden!

Server
6

Anret bøffer, fritter og tomatsalat på tallerkener.

Top bøffer med rødvinssauce.

Server med aioli.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image