
I aften frister vi med en luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. I aften laver vi nemlig en supermør rumpsteak i lækker marinade. Lækkert tilbehør er tomatsalat med agurk, skalotteløg, rucola og persille, sprøde rosmarinfritter, og en fantastisk rødvinssauce.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
½ stk
Løg
2 stk
Tomat
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder: Sulfitter)
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Agurk
500 g
Kartofler
300 g
Rumpsteak
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rosmarin
6 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
40 g
Rucola
80 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
¼ tsk
Salt til kød
½ tsk
Salt til kartofler
2 spsk
Olie til marinade
¼ tsk
Salt til salat
½ dl
Vand til sauce

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.
Hak rosmarin fint.
Skær kartofler (uskrællet) til fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med rosmarin. Krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Pres eller hak hvidløg fint.
Bland Middelhavsdrøm, hvidløg, olivenolie og et nip peber i en skål.
Vend bøffer i skålen, og stil til side.

Skær tomat i tynde skiver.
Skær agurk i halve skiver.
Hak skalotteløg fint.
Skyl rucola.
Bland rucola, tomat, agurk, skalotteløg, balsamico, salt og et nip peber i en skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt vand og rødvinssauce, og rør rundt. Bring i kog, og lad simre i 1-2 min.
Skær bøffer i tynde skiver.
TIP: Saften fra bøfferne giver saucen ekstra smag, så skyl ikke stegepanden!

Anret bøffer, fritter og tomatsalat på tallerkener.
Top bøffer med rødvinssauce.
Server med aioli.