topBanner
Lynstegt svinekød

Lynstegt svinekød

med flødestuvede champignon & kartoffelmos

Byd familien på lækkert, lynstegt svinekød, som først steges i strimler og derefter blandes med en cremet sauce med løg, hvidløg, svampe, rosmarin, fløde og bouillon. Spændende tilbehør er kartoffelmos, der får en gylden farve af gulerødder. Vi serverer aftenens lækkerier med en grøn agurkesalsa med persille.

Tags:Under 600 kcal
Allergener:mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Svineschnitzel

500 g

Bagekartoffel

100 ml

Madlavningsfløde

1 stk

Agurk

200 g

Champignon

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rosmarin

4 g

Oksebouillon

1 stk

Løg

2 stk

Gulerod

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør* (trin 1)

(Indeholdermælk)

2 spsk

Mælk* (trin 1)

(Indeholdermælk)

½ tsk

Salt* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2567 kJ
Kalorier (kcal)614 kcal
Fedt22 g
Mættet fedt12 g
Kulhydrat60 g
Sukker17 g
Protein42 g
Salt3 g
arrow down iconarrow down icon
Gryde
Stegepande
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Kog kartofler og gulerod i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt smør* [1 spsk | 2 spsk] , mælk* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på for at holde på varmen.

2

Hak svampe groft. Skær løg i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Hak rosmarin [1/2 stilk | 1 stilk] fint. Skær schnitzel i 1 cm strimler på et andet skærebræt.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Steg schnitzel i 1-2 min, eller indtil brunet, og krydr med et nip salt* og peber*. Overfør til en tallerken. Tilsæt en smule olivenolie*, hvidløg og løg, og steg i 1-2 min. Tilsæt svampe og rosmarin, og steg videre i 4-5 min, eller indtil brunet.

4

Skru ned til middel varme, og tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P] og oksebouillon. Lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*. Tilsæt schnitzel, og vend sammen indtil gennemvarmet. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

5

Hak agurk groft. Hak persille fint. Bland agurk og persille i en skål, og krydr med et nip peber*.

6

Anret kartoffelmos, schnitzel, løg og svampe på tallerkener. Server med agurkesalsa.